Verzekeringen

De Beste Inboedelverzekering van 2020 met Opstal? Vergelijk de beste woonhuisverzekering!

Vanaf we in de schoolbanken zitten, dromen we ervan om op te bouwen. Na hard te hebben gewerkt, beschikken we over onze eigen spullen. Denk hierbij aan de spullen in en rondom je huis. Natuurlijk wil je dan niet dat er iets met deze spullen gebeurt. Daarom is het goed om te weten dat je wordt gedekt als er toch iets met je eigendommen gebeurt. Hoe bewerkstellig je dit? Je hebt het goed geraden: door een inboedelverzekering af te sluiten. Uiteraard is het hierbij belangrijk dat je kiest voor de beste inboedelverzekering. In veel gevallen is dit de verzekering die het beste bij jouw behoeften past. Soms kies je ook gewoon voor de inboedelverzekering van de verzekeraar waar je al je andere verzekering(en) hebt afgesloten. Lees dit artikel en vind de beste inboedelverzekering vandaag nog!

Beste inboedelverzekering van 2020

Kiezen voor de beste inboedelverzekering hoeft geen moeilijke klus te zijn. Om het uitkiezen van een verzekering die naadloos bij jouw behoeften aansluit te vergemakkelijken, hebben wij de onderstaande tabel gemaakt. Hier zie je de verschillende verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Elk van deze verzekeringen recenseren wij in dit artikel!

1. Verzekeruzelf.nl inboedelverzekering

Voordat je ertoe overgaat om een inboedelverzekering af te sluiten, is het belangrijk om eerst te weten wat een dergelijke verzekering inhoudt. Als je een inboedelverzekering hebt afgesloten, dan zijn de losse spullen in je huis verzekerd. Het gaat hierbij onder andere om je meubilair en apparaten zoals je tv of wasmachine. Soms onderschatten wij de waarde van al deze spullen samen. Sommige mensen komen dan te laat achter deze waarde, nadat er bijvoorbeeld een brand, storm of inbraak is geweest. Daarom sluit je de beste inboedelverzekering voor jouw behoeften af. Hoewel het niet verplicht is om een dergelijke verzekering af te sluiten, doe je er wel goed aan dit te doen. Als er namelijk iets met je spullen gebeurt, dan hoef je niet zelf al deze spullen opnieuw te kopen, omdat deze zijn verzekerd.

Hoewel verschillende verzekeraars inboedelverzekeringen aanbieden, is de beste inboedelverzekering voor jou, wellicht de Verzekeruzelf.nl inboedelverzekering. Bij deze verzekering heb je namelijk keuze uit 2 verschillende dekkingen, namelijk Uitgebreid of Compleet. Als je kiest voor de Uitgebreid dekking, dan zijn je spullen verzekerd voor schades die het meest voorkomen. Denk hierbij aan stormen, branden of diefstal. Echter, als je ook verzekerd wil zijn voor plotselinge en onverwachte schades aan je inboedel, dan kun je liever kiezen voor de Compleet dekking. Als er bijvoorbeeld een vogel naar binnen vliegt en hij stoot je televisie omver, dan ben je ook verzekerd tegen deze schade. Hoewel beide typen inboedelverzekeringen veel dekking bieden, is je inboedel toch niet tegen alle omstandigheden beschermd. Daarom kun je ervoor kiezen om de Verzekeruzelf.nl inboedelverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen.

Kenmerken van de Verzekeruzelf.nl inboedelverzekering:

 • Je bepaalt de mate van je dekking zelf.
 • Garantie tegen onderverzekering is ook mogelijk.
 • Indien gewenst, kun je de inboedelverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen.
 • De inboedelverzekering van Verzekeruzelf.nl is in 2020 gewaardeerd met 5 sterren door MoneyView.

2. Aegon inboedelverzekering

Zoek je naar de beste inboedelverzekering? Dan is het belangrijk om te vergelijken waartegen je inboedel precies is gedekt bij de verschillende verzekeraars. Bij de vorige inboedelverzekering geldt onder andere dat je inboedel is verzekerd tegen brand, storm en diefstal. Echter, als je in een minder veilige omgeving woont en je wil dat je inboedel ook is verzekerd tegen vandalisme, dan kun je liever kiezen voor de Aegon inboedelverzekering. Wij vinden dat deze verzekering de beste inboedelverzekering voor jou is, omdat hij je spullen verzekert tegen schade door diefstal, water, brand of vandalisme. Bovendien garandeert deze verzekeraar je ervan dat het bij hen nooit zal voorkomen dat je onderverzekerd bent. Het is daarnaast zo dat als je kiest voor deze verzekering, je keuze hebt tussen een basis- en een allriskdekking.

Natuurlijk zijn er verschillen tussen de basisdekking en de allriskdekking van de Aegon inboedelverzekering. Als je namelijk kiest voor de basisdekking, dan zijn specifiek genoemde evenementen verzekerd. Denk hierbij aan gebeurtenissen die grote gevolgen kunnen hebben voor je financiële positie, zoals brand, bliksem, storm, inbraak, ontploffing, water en neerslag. Hoewel dit een relatief complete dekking is, kunnen er soms ook onvoorziene gebeurtenissen optreden. Met de basisdekking ben je echter niet verzekerd tegen onvoorziene gebeurtenissen. Dit is wel het geval wanneer je kiest voor de allriskdekking. Bij deze dekking zijn slechts enkele, specifiek genoemde uitsluitingen niet verzekerd. Bepaal dus zelf de mate waarop je verzekerd bent. Een ander voordeel van deze verzekering is dat je ook tijdens je verhuizing verzekerd bent en je verzekerd bent als je in een huurwoning woont.

Kenmerken van de Aegon inboedelverzekering:

 • Verbeteringen aan je huurhuis zijn meeverzekerd.
 • De verzekeraar geeft garantie tegen onderverzekering.
 • Tijdens een verhuizing zijn je spullen gewoon verzekerd.
 • Het is mogelijk om je tablet en laptop buitenshuis mee te verzekeren.
 • Je krijgt op elk gewenst moment praktische hulp van de Schade Service.
 • Op het gebied van de prijs, krijgt deze verzekering 5 sterren van MoneyView.

3. Reaal inboedelverzekering

Zoek je naar de beste inboedelverzekering voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan aan welke voorwaarden een dergelijke verzekering moet voldoen. Misschien vind je het belangrijk dat de ideale inboedelverzekering voor jou een allriskverzekering is die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Als dit het geval is, dan is de Reaal inboedelverzekering wellicht de beste inboedelverzekering voor jou. Deze verzekering is een allriskverzekering die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Bij deze verzekering zijn onder andere de bezittingen van iemand anders tot maximaal €1.250 gedekt. Daarnaast is het huurdersbelang gedekt, oftewel de vaste verbeteringen van de huurwoning die je zelf hebt betaald of van de vorige huurder hebt overgenomen tegen betaling. Zelfs schade aan je tuin of de beplanting door bepaalde gebeurtenissen is gedekt.

Behalve de bovengenoemde dekkingen, gelden er ook nog andere dekkingen. Als je dus de Reaal inboedelverzekering hebt afgesloten, dan weet je dat al je spullen goed zijn verzekerd. Deze verzekeraar begrijpt dat je er zo snel mogelijk voor kiest om je inboedel te verzekeren. Daarom wordt het je niet kwalijk genomen wanneer je na verloop van tijd duurdere spullen hebt gekocht. Als je schade hebt, dan doet de verzekeraar daarom geen beroep op onderverzekering. Hoewel je al goed verzekerd bent met de allriskverzekering, kun je er ook voor kiezen om deze inboedelverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je ook schade aan je huis wil verzekeren. Dat kan, wanneer je de inboedelverzekering combineert met de opstalverzekering. Er is zelfs een aanvullende glasverzekering!

Kenmerken van de Reaal inboedelverzekering:

 • De inboedelverzekering is een allriskverzekering.
 • Reparaties worden door Reaal snel geregeld met de Herstel Service.
 • Ook al heb je duurdere spullen gekocht, wordt er geen beroep gedaan op onderverzekering.
 • Je kunt er ook voor kiezen om de inboedelverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen.

4. Inshared inboedelverzekering

Als je zoekt naar de beste inboedelverzekering, dan is het belangrijk om na te gaan welke mogelijkheden en dekkingen de verzekeraar je biedt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een inboedelverzekering wil afsluiten bij een verzekeraar die je ook de mogelijkheid geeft om je woning erbij te verzekeren. Wanneer je denkt aan al het harde werk dat je hebt moeten verrichten om je spullen en huis te kopen, dan wil je natuurlijk niet dat er iets met je eigendom gebeurt. Dit geldt niet alleen voor de dingen die je in en rondom je huis hebt, maar ook voor het huis zelf. Daarom is de Inshared inboedelverzekering de beste verzekering voor jou. Wanneer je namelijk voor deze verzekering kiest, dan hoef je er niet veel voor te doen om ook hun woonverzekering af te sluiten. Hierdoor zijn je eigendommen optimaal verzekerd.

Zowel de Inshared inboedelverzekering als de opstalverzekering vallen onder de noemer “woonverzekering”. Als je voor 1 van de 2 verzekeringen kiest, dan heb je zelfs de mogelijkheid om deze verzekeringen verder uit te breiden met aanvullende dekkingen. Bij deze verzekeraar kun je de volgende aanvullende dekkingen selecteren: mobiele apparaten en extra kostbaarheden, glas en zelfs eigenaarsbelang. De mobiele apparaten en extra kostbaarheden dekking spreekt voor zich. Hierbij zijn al je kostbaarheden en mobiele apparaten gedekt. Deze dekking geldt voor je hele gezin en zelfs wereldwijd. Misschien denk je nu “maar ik heb al een woon- of inboedelverzekering afgesloten bij een andere verzekeraar.” Als dit het geval is hoef je je geen zorgen te maken. Deze verzekeraar helpt je graag om over te stappen met de Overstaphulp.

Kenmerken van de Inshared inboedelverzekering:

 • Er geldt een unieke inboedelwaarde garantie.
 • Bij deze verzekeraar is allriskdekking mogelijk.
 • Tijdens transport en opslag zijn je spullen ook verzekerd.
 • Je kunt behalve de inboedelverzekering ook een opstalverzekering afsluiten.

5. HEMA inboedelverzekering

Zoek je naar de beste inboedelverzekering voor jouw behoeften. Hoewel het afsluiten van een inboedelverzekering geen verplichting is zoals een zorgverzekering, is het wel slim om een dergelijke verzekering af te sluiten. Dit begrijpt HEMA ook. Daarom bieden zij een aantrekkelijke inboedelverzekering aan. Je kunt namelijk zelf de dekking van je verzekering samenstellen. Bij deze verzekeraar is het bovendien een feit dat je nooit meer bent onderverzekerd. Zelfs het afsluiten van de verzekering kan gemakkelijk online. Bij deze verzekeraar is het tevens zo dat je als eerste kiest voor een basisdekking. Deze kun je vervolgens uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo heb je altijd een veilig gevoel. De vele voordelen die de verzekering met zich meebrengt, zorgen ervoor dat wij vinden dat de HEMA inboedelverzekering de beste inboedelverzekering voor jou is.

We kennen de naam HEMA allemaal. Dit bedrijf biedt namelijk behalve verzekeringen ook gewoon producten aan. Aangezien ze ook allerlei spullen verkopen, is het wellicht handig om je verzekering bij hen af te sluiten. Het is namelijk zo dat een verzekeraar je waardevolle spullen niet weer tevoorschijn kan toveren, maar je kunt met het ontvangen geld wel nieuwe spullen kopen om je huis opnieuw in te richten. Deze inrichting kun je, in dit geval, doen met de spullen die je verzekeraar verkoopt. Zij hebben namelijk allerlei leuke, stijlvolle woonaccessoires te koop. Voordat we denken aan het ergste dat ons kan overkomen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn waartegen je spullen worden verzekerd. Als je kiest voor deze inboedelverzekering, dan zijn alle roerende zaken die tot je huishouden behoren gedekt tegen onder andere brand, waterschade en diefstal.

Kenmerken van de HEMA inboedelverzekering:

 • De dekking kun je zelf samenstellen.
 • Bij deze verzekeraar ben je nooit meer onderverzekerd.
 • Voor extra gemak kun je de inboedelverzekering gemakkelijk online afsluiten.
 • Wil je meer zekerheid, dan kun je de verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen.

6. Ditzo inboedelverzekering

Als je zoekt naar de beste inboedelverzekering, dan is het belangrijk om te vergelijken welke dekkingen de verschillende verzekeraars je aanbieden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je het belangrijk vindt dat je spullen ook gedekt zijn tegen beschadigingen door de natuur. In een dergelijk geval is het belangrijk om te kijken welke verzekeraars deze dekking aanbieden. Wij kennen een verzekeraar die je verzekert tegen brand, stormen en schade door de natuur. Hier wordt er verwezen naar de Ditzo inboedelverzekering, die wij de beste inboedelverzekering voor jou vinden. Aangezien je het belangrijk vindt dat je spullen zijn verzekerd voor gebeurtenissen door de natuur, is het belangrijk om te kijken naar welke gebeurtenissen en hier wordt verwezen. Hierbij kun je denken aan beschadiging van je spullen doordat bomen zijn omgevallen of doordat water na neerslag of vorst je huis is binnengedrongen.

Wanneer je kiest voor de Ditzo inboedelverzekering, kun je ook profiteren van andere voordelen. Zo kun je bij hen ook kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals de buitenshuis dekking. Deze dekking is in het leven geroepen, omdat de verzekeraar begrijpt dat je vaker spullen meeneemt op reis, naar het werk of bijvoorbeeld in de trein. Wanneer je kiest voor de buitenshuis dekking, dan zijn je bijzondere bezittingen zoals sieraden ook verzekerd tegen beschadiging, verlies of diefstal buiten de deur. Deze dekking geldt wereldwijd. Met deze aanvullende dekking ben je er ook van verzekerd dat je een vergoeding krijgt als de kostbare spullen die je op reis meeneemt of onderweg koopt verliezen. Als je in een huurwoning woont, kun je ook kiezen voor de glasdekking. Hierbij wordt glas van dezelfde soort en kwaliteit vergoed. Ook de kosten voor het inzetten van het glas en eventueel noodzakelijk schilderwerk worden vergoed.

Kenmerken van de Ditzo inboedelverzekering:

 • Je kunt gemakkelijk overstappen.
 • Schade kun je gemakkelijk melden via WhatsApp.
 • Er is onbeperkte garantie tegen onderverzekering.
 • Bij Ditzo kun je ook kiezen voor glasdekking en buitenhuisdekking.

7. Klaverblad inboedelverzekering

Als je zoekt naar de beste inboedelverzekering, dan stel je er misschien niet extreem hoge eisen aan. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een inboedelverzekering die gewoon goed is en ervoor zorgt dat je een vergoeding krijgt wanneer er iets met je spullen gebeurt. Hoewel we het niet hopen, kan er altijd iets gebeuren met je eigendommen. Denk hierbij aan schade of diefstal. Als de beste inboedelverzekering voor jou een verzekering is zonder toeters en bellen, dan kies je voor de Klaverblad inboedelverzekering. Bij deze verzekering geldt er dat je garantie hebt tegen onderverzekering. Hoewel dit een verzekering is zonder onnodige toeters en bellen, geeft de verzekeraar je toch de optie om te kiezen voor een uitgebreidere verzekering. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen de Budget verzekering, oftewel de verzekering zonder toeters en bellen en de Royaal verzekering met een uitgebreidere dekking.

Als je de namen van de 2 verzekeringen leest, dan weet je van tevoren toch nog niet wat deze verzekeringen inhouden. Daarom vertellen we je meer over de Budget en Royaal optie van de Klaverblad inboedelverzekering. Bij beide opties zijn je spullen verzekerd tegen brand of ontploffing, voorwerpen die op je huis vallen en schade door uitval van apparatuur, waaronder je wasmachine of koelkast. Het is ook zo dat je bij zowel de Budget als Royaal verzekering bent gedekt tegen slecht weer, inbraak, diefstal of vandalisme. Echter, de Royaal verzekering dekt je spullen ook tegen het inslaan van hagelstenen en tegen vandalisme aan de buitenkant van je woning. Je spullen zijn tevens in beide gevallen gedekt tegen lekkage van leidingen, sanitair of apparaten, maar bij de Royaal verzekering ben je ook gedekt tegen een losgeschoten vulslang. Je bepaalt zelf welke verzekering het beste bij je past.

Kenmerken van de Klaverblad inboedelverzekering:

 • Klaverblad geeft je garantie tegen onderverzekering.
 • De inboedelverzekering kun je snel en gemakkelijk online afsluiten.
 • Je kunt als basisverzekering kiezen voor de Budget of Royaal verzekering.
 • Nadat je een basisverzekering hebt geselecteerd, kun je deze uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

8. Nationale Nederlanden inboedelverzekering

Je hebt intussen gezien dat de verschillende verzekeraars allemaal hun unieke eigenschappen hebben. Is het voor jou echter belangrijk dat de beste inboedelverzekering je spullen dekt tegen zowel kleine ongelukjes als grote schades? Dan is de Nationale Nederlanden inboedelverzekering de beste inboedelverzekering voor jou. Door deze verzekering af te sluiten, krijg je namelijk een veilig gevoel doordat je spullen optimaal zijn verzekerd. Deze verzekering dekt je spullen tegen kleine ongelukjes zoals een omvallende kaars en een schroeiplek, maar ook tegen grote schades zoals wateroverlast, brand of een storm. Als je kiest voor de inboedelverzekering van deze verzekeraar, dan heb je keuze uit 2 typen basisdekkingen. We verwijzen hier naar de Basis dekking, die ervoor zorgt dat de belangrijkste schades worden gedekt en de All-in dekking, die ruimer is.

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de dekkingen die gepaard gaan met de Nationale Nederlanden inboedelverzekering. Daarom vertellen we je over de dekking die hoort bij de Basis verzekering en de dekking die gepaard gaat met de All-in verzekering. Bij de Basis verzekering is je inboedel verzekerd tegen veel voorkomende schades zoals schade door diefstal, brand, water of stormen. Zoals we eerder aangaven, geldt er een ruimere dekking wanneer je kiest voor de All-in verzekering. Deze dekt namelijk ook ongelukjes. Denk er bijvoorbeeld aan dat je bij het ophangen van je televisie, deze per ongeluk laat vallen. Het kan ook voorkomen dat je een pot verf laat vallen op je tapijt. Dergelijke onverwachte en plotselinge schades aan je spullen zijn bij de All-in verzekering ook gedekt.

Kenmerken van de Nationale Nederlanden inboedelverzekering:

 • Bij spoedgevallen is de verzekeraar binnen 2 uur ter plaatse.
 • Herstel is ook mogelijk in de avonduren en zelfs op zaterdag.
 • Schade kan 24 uur per dag 7 dagen in de week worden gemeld.
 • Er wordt een vaste schademanager aan je gekoppeld, dus je hebt 1 vast aanspreekpunt.
 • Je bepaalt zelf in welke mate je spullen verzekerd zijn, door te kiezen voor de Basis of All-in dekking.

9. Zelf inboedelverzekering

Heb je veel waardevolle spullen in je huis en ben je daarom op zoek naar de beste inboedelverzekering? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een verzekeraar die een ruime dekking aanbiedt. Wij kennen een verzekering die goed past bij jouw behoeften, namelijk de Zelf inboedelverzekering. Deze verzekering is de beste inboedelverzekering voor jouw behoeften. Dit zeggen wij, omdat je eigendommen in en rondom je huis met deze verzekering zijn verzekerd tot een bedrag van €125.000. Je bent dus nooit onderverzekerd en tegelijkertijd ben je ook niet oververzekerd. Perfect toch? Het is bij de meeste verzekeraars zo dat er een eigen risicobedrag wordt gekoppeld aan de verzekering. Bij deze verzekering bedraagt het eigen risicobedrag €100. Indien gewenst kun je dit bedrag verhogen om korting te krijgen op je premie.

Misschien vraag je je nog steeds af wat er allemaal kan gebeuren met je spullen, omdat je eigenlijk geen verzekering wil afsluiten. We beschrijven daarom enkele situaties die kunnen zorgen voor veel schade aan je eigendommen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je op Valentijnsdag een romantische avond wil creëren voor je partner. Je doet misschien een aantal geurkaarsjes aan, maakt lekker eten klaar en jullie genieten samen van een glaasje wijn of champagne. Hierna gaan jullie beiden naar de kamer. Echter, je bent vergeten de kaarsjes uit te doen en deze zorgen vervolgens voor een grote brand. In een minder extreem geval kan het voorkomen dat er wordt ingebroken in je huis en de nieuwe, grote tv die je pas hebt gekocht, wordt gestolen. In beide gevallen verlies je spullen die je dierbaar zijn. Daarom sluit je vandaag nog de Zelf inboedelverzekering af voor een optimale dekking.

Kenmerken van de Zelf inboedelverzekering:

 • Er geldt een ruime dekking.
 • Bij Zelf ben je nooit onderverzekerd, maar ook niet oververzekerd.
 • Als basis voor de inboedelverzekering kun je kiezen uit 2 pakketten: Bewust en Comfort.
 • Je hebt de mogelijkheid om je inboedelverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen.

10. nowGo inboedelverzekering

Ben je op zoek naar de beste inboedelverzekering voor jouw behoeften? Is het voor jou daarnaast belangrijk dat zowel de spullen in als rondom je huis zijn verzekerd? Wil je tevens zelf de mate van de dekking in handen hebben? Dan kies je voor de nowGo inboedelverzekering. Deze verzekering vinden wij de beste inboedelverzekering voor jou, omdat je hiermee je spullen binnen en rondom je huis verzekert. Daarnaast kun je zelf bepalen in welke mate je spullen zijn gedekt. Er worden namelijk verschillende basispakketten aangeboden. Deze basispakketten kun je zelfs uitbreiden door voor aanvullende verzekeringen te kiezen. Als extra voordeel stelt deze verzekeraar je zelfs in de gelegenheid om je verzekering gemakkelijk en direct online af te sluiten. Je hoeft dus niet naar een fysiek kantoor te gaan. Er geldt tevens een scherpe premie.

De nowGo inboedelverzekering bestaat uit een basisverzekering en eventuele aanvullende dekkingen. Bij de basisverzekering kun je kiezen voor het Bewust pakket en het Comfort pakket, oftewel de allriskdekking. In beide gevallen is je inboedel verzekerd tot een maximaal bedrag van €125.000. Daarnaast zijn niet alleen de spullen in je huis, maar ook de spullen in je tuin en garage verzekerd. Het is ook een feit dat je spullen bij beide pakketten zijn verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal en water. Je denkt nu misschien “maar wat is het verschil dan?” Het verschil is dat je spullen bij het Comfort pakket ook zijn gedekt tegen schade door vallen en stoten. Heb je het ideale pakket gekozen? Dan kun je nu kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen: Glas, Buitenshuisrisico, Zakelijke Inboedel en/of Kostbaarheden.

Kenmerken van de nowGo inboedelverzekering:

 • Zij hanteren een scherpe premie.
 • Je spullen zijn verzekerd tot €000.
 • Zowel de spullen in je huis als in je tuin en garage zijn verzekerd.
 • NowGo geeft je de mogelijkheid om de verzekering gemakkelijk en snel online af te sluiten.
 • Sluit je de inboedelverzekering af in combinatie met de opstalverzekering, dan krijg je 15% korting.

No Comment

Leave a reply