Verzekeringen

Op Zoek Naar De Beste hondenverzekering van 2020? Vergelijk hier de goedkoopste alternatief!

Als je een hond hebt, dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar de beste hondenverzekering voor jouw behoeften. De medische kosten tijdens ziekte of na een ongeluk kunnen namelijk hoog oplopen. Er worden steeds vaker hondenverzekeringen aangeboden en afgesloten. Daarom helpen wij je om aan de hand van jouw behoeften de beste hondenverzekering uit te kiezen. De ideale verzekering kun je uitkiezen door te vergelijken wat er wordt vergoed. Je kunt ook het eigen risico van de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. In dit artikel beschrijven we de top 5 hondenverzekeringen. Lees de reviews en kies de ideale hondenverzekering uit!

Beste hondenverzekering van 2020

In de onderstaande tabel zie je de verzekeraars die superieure hondenverzekeringen aanbieden. Aan de hand van de tabel kun je ook zien in welke volgorde de verzekeringen in dit artikel worden gerecenseerd. Aan de hand van de top 5 kun je de beste hondenverzekering uitkiezen en afsluiten.

1. Reaal Dier&Zorg hondenverzekering

Heb je een hondje in huis gehaald en ben je daarom op zoek naar de beste hondenverzekering? Dan is het belangrijk om na te gaan wat de verschillende verzekeringen precies vergoeden. Is het voor jou belangrijk dat de verzekering dekking op maat aanbiedt? Dan kies je voor de Reaal Dier&Zorg hondenverzekering. Wij vinden dat deze verzekering de beste hondenverzekering voor jou is, omdat dekking op maat mogelijk is. Je kiest eerst voor de meest complete basisdekking. Vervolgens bepaal je zelf welke aanvullende dekkingen voor jou belangrijk zijn. Op die manier creëer je de verzekering die precies bij jouw behoeften en die van je trouwe viervoeter past. Je hebt bovendien invloed op de hoogte van je maandelijkse premie. Dit is mogelijk doordat je zelf een vergoedingspercentage kunt kiezen. Kies je voor een hoger percentage, dan geldt er ook een hogere premie.

Wanneer je de Reaal Dier&Zorg hondenverzekering afsluit, dan sluit je een contract af voor 1 jaar. Na het eerste jaar, is het contract dagelijks opzegbaar. Echter, de kans dat je de het contract wil opzeggen is klein, omdat je met deze verzekering gemoedsrust hebt. Je bent namelijk ook voorbereid op onverwachte medische kosten. Daarnaast geldt er een diervriendelijke klantenservice, waar jij als hondeneigenaar zeker van profiteert. Wanneer je kiest voor een hondenverzekering, dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de dekkingen. Bij deze verzekering geldt er een zeer complete basisdekking. Zelfs kosten voor opname in een kliniek, chemotherapie, tumormedicatie, Europese medische zorg, transplantaties met lichaamseigen cellen en dwang- en sondevoeding worden vergoed. Uiteraard worden er meer behandelingen en consulten vergoed. Voor een compleet overzicht over de dekkingen en aanvullende dekkingen, verwijzen wij je naar de verzekeraar.

Kenmerken van de Reaal Dier&Zorg hondenverzekering:

 • Er geldt een zeer complete basisdekking.
 • Bij deze verzekeraar geldt er dekking op maat.
 • De klantenservice werkt snel en is zeer klantvriendelijk.
 • Om de basisdekking uit te breiden kun je aanvullende dekkingen afsluiten.

2. OHRA hondenverzekering

Aangezien je hond je beste maatje is, wil je niet dat hem of haar iets overkomt. Daarom zoek je wellicht naar de beste hondenverzekering. Natuurlijk is het voor jou belangrijk dat je hond de beste zorg krijgt die nodig is na een ongeluk of bij ziekte. Daarom sluit je de OHRA hondenverzekering af. Deze verzekering is wellicht de beste hondenverzekering voor jou, omdat de verzekeraar elke ras toelaat. Zelfs kruisingen van verschillende rassen zijn welkom. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze verzekering is dat je zelf mag bepalen welke dierenarts je bezoekt wanneer je hond iets overkomt. Iedere hondeneigenaar heeft een eigen visie met betrekking tot de mate van zorg die zijn of haar hond nodig heeft. Daarom kun je bij deze verzekering kiezen uit 3 gradaties, die je desgewenst kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen.

De 3 gradaties van de OHRA hondenverzekering zijn Basis, Plus en Top. Bij de Basis verzekering krijg je een maximale vergoeding van 2.500 euro per jaar. Er worden hierbij verschillende kosten gedekt, waaronder noodzakelijke operaties, gebitsbehandelingen en zelfs eventuele crematiekosten. Kies je voor de Plus verzekering, dan geldt er uiteraard een hogere dekking. Bij deze gradatie dekt de verzekeraar maximaal 3.500 euro per jaar. Hier heb je recht op dezelfde behandelingen als bij het Basis pakket. Echter, je kunt meer aanvullende dekkingen afsluiten. Is jouw hond een topper en wil je daarom de Top verzekering afsluiten? Dan krijgt je hond de allerbeste zorg die mogelijk is. Er geldt een maximale dekking van 5.000 euro per jaar en er worden meerdere behandelingen gedekt. Ook deze verzekering is uit te breiden met aanvullende dekkingen.

Kenmerken van de OHRA hondenverzekering:

 • Elk ras en alle kruisingen zijn welkom.
 • Je hond kan tot zijn zevende jaar voor het eerst verzekerd worden.
 • De verzekeraar geeft je de mogelijkheid om zelf de looptijd van de verzekering te bepalen.
 • Wanneer je deze verzekering hebt afgesloten, mag je zelf bepalen bij welke dierenarts je je trouwe viervoeter brengt.

3. Petplan hondenverzekering

Ben je op zoek naar de beste hondenverzekering, maar wil je er niet veel voor betalen? Is het voor jou daarnaast belangrijk dat je een aparte verzekering kunt afsluiten voor puppy’s, volwassen honden of juist oudere honden? Dan raden wij de Petplan hondenverzekering aan. Wij vinden dat deze verzekering de beste hondenverzekering voor jou is, omdat je voor een hond jonger dan 6 maanden een puppyverzekering kunt afsluiten. Je voorkomt dus dat je hoge dierenartskosten hoeft te betalen en krijgt zelfs een cadeautje voor je pup. Hiermee laat de verzekeraar je zien dat je trouwe viervoeter in goede handen is, ongeacht zijn leeftijd. Wanneer je deze verzekering hebt afgesloten, dan geldt er zelfs een snelle en eenvoudige declaratie.

Bij de Petplan hondenverzekering heb je keuze uit verschillende pakketten. Wanneer je eenmaal je keus hebt gemaakt, dan sluit je de verzekering gemakkelijk af. Je hoeft namelijk slechts enkele stappen te volgen, waarna de premie wordt berekend. In het kort gaat het als volgt toe: je selecteert eerst welk huisdier je hebt. In dit geval gaat het dus om een hond. Hierna vul je de naam, het geslacht, het ras en de geboortedatum van je trouwe viervoeter in. De volgende stap is het invullen van je postcode en het selecteren van een passend pakket. Het gekozen pakket kun je desgewenst uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je bepaalt, aan de hand van bepaalde standaarden, ook zelf wat je eigen vrijwillige bijdrage zal zijn. Tenslotte vul je enkele gegevens over je hond en dierenarts in en beantwoord je enkele vragen over jezelf. Nu wordt de premie berekend, waarna je de verzekering kunt afsluiten!

Kenmerken van de Petplan hondenverzekering:

 • Er is een speciale verzekering voor puppy’s.
 • Binnen slechts enkele stappen kun je de verzekering afsluiten.
 • Bij deze verzekeraar kun je gemakkelijk en op verschillende manieren declareren.
 • Je kunt kiezen voor verschillende pakketten en deze vervolgens uitbreiden met aanvullende dekkingen.

4. Inshared hondenverzekering

Ben je de trotse eigenaar van een hond? Dan wil je natuurlijk niet dat er iets met je trouwe viervoeter gebeurt. Echter, net zoals wij, kunnen ook honden ziek worden of betrokken raken bij een ongeval. Om ervoor te zorgen dat je hond altijd de beste zorg krijgt na een ongeval of tijdens ziekte, ga je van tevoren op zoek naar de beste hondenverzekering. Een dergelijke verzekering voorkomt ook dat jij enorm hoge dierenartskosten moet betalen. Zowel jij als je hond hebben dus baat bij een dergelijke verzekering. Als het voor jou belangrijk is dat de ideale verzekering goedkoop is, je keuze geeft uit verschillende dekkingen en je beloont voor je voorzichtigheid, dan is de Inshared hondenverzekering wellicht de beste hondenverzekering voor jou. Wanneer je deze verzekering hebt afgesloten, dan profiteer je namelijk van een lage premie, uitgebreide dekkingen en verschillende pakketten.

Nadat je de Inshared hondenverzekering hebt afgesloten, profiteer je zelfs van een beloning als je extra voorzichtig bent met je hond. De verzekeraar geeft je namelijk beloningspunten voor je voorzichtigheid. Je hebt bovendien keuze uit 3 pakketten, namelijk Huisdier & Ongeval, Huisdier & Zorg (50%) en Huisdier & Zorg (100%). Het Ongeval pakket is het eenvoudigste pakket en dekt onderzoeken, medicijnen, behandelingen en therapie na een ongeluk in Nederland en Europa. Zelfs de kosten voor de dierenambulance en fysiotherapeutische behandeling worden na een ongeval gedekt. Hoewel we niet hopen dat het nodig is, worden met dit pakket ook de kosten voor het laten inslapen van je hond na een ernstig ongeluk gedekt. Zoals je waarschijnlijk vermoedt, gaan er meer dekkingen gepaard met de andere pakketten. Denk bijvoorbeeld aan chemotherapie en advertentiekosten als de hond wordt vermist.

Kenmerken van de Inshared hondenverzekering:

 • Ga je op reis binnen Europa en neem je je hond mee, dan is de hondenverzekering ook geldig.
 • Nadat je voor een basispakket hebt gekozen, kun je deze uitbreiden met aanvullende dekkingen.
 • Kies je voor het 50% pakket, dan worden de kosten van alle behandelingen van het 100% pakket voor de helft gedekt.
 • Als je hond is weggelopen, krijg je van de verzekeraar een vergoeding van maximaal 250 euro voor het plaatsen van een advertentie.

5. Hema hondenverzekering

Heb je de verschillende hondenverzekeringen bekeken en weet je nog niet welke de beste hondenverzekering voor jou is? Misschien ligt het aan de vele opties die elk van de verzekeringen aanbiedt. Als de ideale verzekering voor jou 1 is waarbij je niet hoeft te kiezen uit verschillende pakketten, dan is de Hema hondenverzekering wellicht de beste hondenverzekering voor jou. Bij deze verzekeraar is er namelijk slechts 1 basisverzekering. Wanneer je deze verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat je hond is verzekerd tegen medische kosten. Hoewel er slechts 1 pakket wordt aangeboden, hoef je je geen zorgen te maken dat er een beperkte dekking geldt. Er worden namelijk standaard veel kosten gedekt. Hierdoor heb je ook zonder aanvullende dekkingen een goed gevoel. Enkele kosten die worden gedekt zijn narcose, röntgenfoto’s en echografie. Zelfs alle geregistreerde medicijnen die in de Diergeneesmiddelenwet zijn vastgelegd worden vergoed.

Hoewel je een hondenverzekering afsluit voor je hond, wil je als eigenaar ook goed behandeld worden. Daarom is het goed om te kiezen voor een verzekering die goede service met zich meebrengt. Met de Hema hondenverzekering ben je verzekerd van een uitstekende service. Je wordt namelijk snel geholpen en de verzekeraar stelt je van tevoren op de hoogte van de voorwaarden. Deze voorwaarden hebben ze namelijk uitgebreid beschreven op hun website, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. Hoewel de basisverzekering een uitgebreide dekking met zich meebrengt, ben je toch vrij om deze verzekering uit te breiden. Daarom biedt de verzekeraar ook aanvullende dekkingen aan. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapeutische behandelingen, gedragstherapie en tandartsbehandelingen. Afhankelijk van de dekkingen die jij nodig vindt, kun je de basisverzekering uitbreiden met 1 of meerdere aanvullende dekkingen.

Kenmerken van de Hema hondenverzekering:

 • Het is gemakkelijk om de verzekering af te sluiten.
 • Bij deze verzekeraar kun je eenvoudig en snel kosten declareren.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over verschillende pakketten, omdat er slechts 1 basispakket wordt aangeboden.
 • De verzekeraar geeft je de mogelijkheid om het basispakket uit te breiden met verschillende aanvullende dekkingen.

No Comment

Leave a reply