Uncategorized

Wij Helpen Je Om De Beste Glasvezel Provider van 2020 Te Vinden! Ook Alles In 1 varianten

Is het hebben van een snelle, stabiele internetverbinding belangrijk voor jou? Misschien werk je vanuit huis of vind je het gewoon belangrijk dat je zonder onderbrekingen films kunt streamen. Zoek je daarom naar de beste glasvezel provider? Voordat je kiest voor een glasvezel provider, is het belangrijk om na te gaan of er in jouw wijk ook een glasvezelnetwerk aanwezig is. Als dat het geval is, dan kijk je onder andere naar de prijs, de internetsnelheid, de betrouwbaarheid van de aansluiting en tot slot de klantenservice. Door dit artikel te lezen, kun je gemakkelijk de beste glasvezel provider voor jouw behoeften uitkiezen.

Beste glasvezel provider in 2020

In de onderstaande tabel laten we je zien welke providers een glasvezelaansluiting aanbieden. Aan de hand van deze tabel en de individuele recensies kun je vervolgens kiezen voor de beste glasvezel provider!

1. KPN Glasvezel

Ben je op zoek naar de beste glasvezel provider? Voordat je de beste provider uitkiest, is het belangrijk dat je weet wat glasvezel internet is. Glasvezel is een internetverbinding die werkt met dunne glasvezelkabels. Deze kabels zorgen ervoor dat informatie razendsnel wordt verstuurd, waardoor je snel en betrouwbaar internet hebt. Dankzij deze techniek hoef je jouw internetsnelheid niet met je buren te delen. Je bent dus helemaal klaar voor de toekomst en kunt zelfs 4k tv-kijken, als je tv dat toestaat. Aangezien er niet overal in Nederland glasvezel is, is het belangrijk om eerst een postcodecheck te doen om na te gaan of jij ook over glasvezel internet kunt beschikken. Een provider die glasvezel internet aanbiedt en die je de mogelijkheid geeft om de postcodecheck te doen is KPN.

KPN is misschien de beste glasvezel provider voor jou, omdat je met hun verbinding tv kunt kijken zoals je zelf wil. Daarnaast kun je in een handomdraai up- en downloaden. Dit is onder andere belangrijk voor mensen die zaken doen met internet, maar ook voor gamers. Als fanatieke gamer is het belangrijk om een stabiele en snelle internetverbinding te hebben, zodat de online games niet hangen. Je hoeft tevens je internetverbinding met niemand te delen. Hierdoor blijft de verbinding stabiel. Het internetten vindt ook veilig plaats wanneer je kiest voor deze glasvezel provider. Je krijgt namelijk bij elk internetpakket de beveiligingssoftware KPN Veilig. Deze is ideaal om zowel je computer, laptop als smartphone te beveiligen. In het pakket zit een antivirus programma. Het pakket zorgt er ook voor dat je veilig online kunt bankieren en dat je ouderlijk toezicht kunt inschakelen.

Kenmerken van de glasvezel provider KPN:

 • Glasvezelinternet is niet beïnvloedbaar door externe factoren.
 • Dankzij de gratis beveiligingssoftware kun je veilig internetten.
 • Met de glasvezelverbinding van deze provider kun je tv kijken zoals je wil.
 • Als je kiest voor de glasvezelverbinding van deze provider, dan kun je snel up- en downloaden.

2. XS4ALL Glasvezel

Als je zoekt naar de beste glasvezel provider voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om na te gaan welke kosten dit met zich meebrengt. Verschillende leveranciers hanteren namelijk verschillende tarieven. Als je het belangrijk vindt om tegen een aantrekkelijke prijs te kunnen internetten met glasvezelsnelheid, dan kies je voor XS4ALL. Wij vinden dat deze provider wellicht de beste glasvezel provider voor jou is, omdat ze een aantrekkelijke abonnementsprijs hanteren. Als nieuwe klant profiteer je extra, omdat je de eerste 3 maanden bij het Internet Pro pakket slechts 44 euro per maand betaalt. Bij dit pakket hoort er gratis gebruik maken van de diensten van een monteur. Je kunt ook gratis WiFi-checks doen. Daarnaast hoef je geen activatiekosten te betalen. Deze activatiekosten bedragen gewoonlijk 35 euro. Er zijn ook andere pakketten beschikbaar bij deze glasvezel provider.

Aangezien we hebben gesproken over andere pakketten die de glasvezel provider XS4ALL aanbiedt, is het belangrijk om deze te beschrijven. Je kunt onder andere kiezen voor het Pro pakket, het Plus pakket, het Smart pakket en het Compact pakket. Als je geen fanatieke internetgebruiker bent, dan is het Compact pakket, wellicht perfect voor jou. Dit pakket is ideaal voor mensen die met z’n tweeën gebruik maken van een internetverbinding. Het Smart pakket, daarentegen is ideaal om met z’n vieren te gebruiken. Kies je voor het Plus pakket, dan kun je met meer mensen tegelijk gebruik maken van het internet. Het is ook gemakkelijk om met dit pakket zware bestanden te downloaden. Bij het Pro pakket krijg je de hoogste snelheid. Het gaat hier om een down- en uploadsnelheid van 500 Mb/s.

Kenmerken van de glasvezel provider XS4ALL:

 • De internetverbinding is supersnel en stabiel.
 • Er zijn verschillende glasvezelpakketten beschikbaar.
 • Bij elk glasvezelpakket geldt er een installatie en WiFi-check door de monteur.
 • Als je voor een glasvezelpakket kiest, dan krijg je elke maand 500 MB mobiel internet gratis.

3. Tweak Glasvezel

Zoek je naar de beste glasvezelverbinding voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat je kunt kiezen voor complete pakketten met internet, tv en bellen? Als dat het geval is, dan is Tweak wellicht de beste glasvezel provider voor jou. Bij deze provider hebben ze een hekel aan beperkingen. Daarom wordt er ook een zeer snelle internetverbinding aangeboden. Deze leverancier maakt ten volle gebruik van de kracht van de glasvezelverbinding. Daarom profiteer je van internetsnelheden van maar liefst 1000 Mb/s. Dit is de volle kracht van glasvezel. Je hoeft je geen zorgen te maken dat deze snelheid alleen geldt wanneer je kiest voor een internet-only pakket. De snelheid geldt namelijk ook wanneer je kiest voor een volledig pakket met daarin internet, tv en bellen.

Op het gebied van de verschillende pakketten van de Tweak glasvezel provider, heb je een ruime keuze. Zo kun je kiezen voor het alles-in-1 compleet pakket. Op het gebied van internet geldt bij dit pakket 1000 Mb/s internet, een WiFi-router in bruikleen, Usenet en nieuwsgroepen. Voor de tv gelden er 75 tv- en 104 radiozenders en tv-gebruik op smartphones en tablets. Je kunt met dit pakket ook onbeperkt bellen vanaf 7,50 euro per maand. Om te bellen naar vaste en mobiele nummers geldt er een tarief van slechts 0,07 euro per minuut. Er zijn echter ook andere pakketten verkrijgbaar zonder interactieve tv. Je kunt de pakketten kopen als jaarabonnement of maandabonnement. Bij het jaarabonnement krijg je korting. Als er bij jou in de buurt nog geen glasvezelverbinding mogelijk is, dan kun je ook voor andere pakketten van deze leverancier kiezen.

Kenmerken van de glasvezel provider Tweak:

 • Er geldt een internetsnelheid van 1000 Mbit.
 • Je kunt kiezen voor maand- of jaarabonnementen.
 • Als je kiest voor een combinatiepakket, dan kun je ook voordelig bellen.
 • Bij deze leverancier zijn er verschillende pakketten met internet, tv en bellen.

4. Caiway Glasvezel

Men zegt “once you go black, you never go back”. Dit gezegde geldt ook voor wanneer je van een ADSL-verbinding overstapt naar een glasvezelverbinding. Zoek je daarom naar de beste glasvezel provider voor jouw behoeften? Als het voor jou van ultiem belang is om snel te kunnen gamen, streamen en downloaden, dan is een glasvezelverbinding perfect voor jou. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een heel seizoen van Game Of Thrones kunt streamen zonder slechts 1 keer te hoeven bufferen. Of wat dacht je ervan om een RPG spel online te spelen waarbij de verbinding met je medespelers optimaal blijft? Als een supersnelle internetverbinding belangrijk voor je is, dan is Caiway de beste glasvezel provider voor jou. Zij zorgen ervoor dat je altijd bent gegarandeerd van een enorm snelle en stabiele internetverbinding.

Wanneer je kiest voor Caiway als jouw glasvezel provider, dan zie je dat deze leverancier de “moderne” levensstijl begrijpt. Dit bedrijf weet dat een alledaagse avond thuis in een gemiddeld gezin niet meer bestaat uit allemaal samen kijken naar de tv. In deze tijd is het vaak zo dat 1 gezinslid een online game speelt, de andere bekijkt vlogs of YouTube video’s, iemand kijkt naar tv series via Netflix en de ander verstuurt mails met (grote) bijlagen. Vroeger zou dit betekenen dat elk gezinslid zou klagen. Met internet van toen zou de internetsnelheid drastisch vertragen als al deze zaken tegelijkertijd plaatsvonden. Echter, met een glasvezelverbinding van deze leverancier, blijft de internetsnelheid stabiel, ongeacht via welk apparaat je bent verbonden. De leverancier zorgt desgewenst zelfs voor interactieve tv.

Kenmerken van de glasvezel provider Caiway:

 • De internetsnelheid is altijd stabiel.
 • Gamen en downloaden vinden snel plaats.
 • Bij deze glasvezel provider geldt er een uitstekende service.
 • Met deze internetverbinding kun je streamen zonder te bufferen.

5. T-Mobile Glasvezel

Als je zoekt naar de beste glasvezel provider voor jouw behoeften, dan zet je eerst op een rij welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Je kunt onder andere kiezen voor een provider die een hoge snelheid aanbiedt. Daarnaast kun je de verschillende aangeboden abonnementen met elkaar vergelijken. Als voor jou een hoge snelheid en verschillende glasvezelabonnementen belangrijk zijn, dan kennen wij dé provider voor jou. Wij vinden dat T-Mobile de beste glasvezel provider voor jou is, omdat er snelheden tot 750 Mb/s mogelijk zijn. Daarnaast kun je bij hen snel downloaden en uploaden. De snelheid voor het up- en downloaden is bovendien gelijk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je voor het uploaden van grote bestanden een eeuwigheid hoeft te wachten. Alles gebeurt razendsnel. Er geldt ook gratis WiFi-service voor optimaal WiFi-bereik.

We hebben het nu gehad over de algemene eigenschappen die gepaard gaan met de glasvezel provider T-Mobile. Echter, je kunt bij hen kiezen voor verschillende glasvezel abonnementen, dus we vinden het belangrijk om je ook daarover te vertellen. De glasvezel internetverbinding van deze leverancier wordt aangeboden in meerdere snelheden. Dit doet de provider, omdat ze weten dat niet iedereen een even snelle verbinding nodig heeft. Er zijn maar liefst 3 pakketten waar je voor kunt kiezen. Bij het eerste pakket geldt er dat je beschikt over een snelheid van 50 Mb/s. Het tweede en tevens meest gekozen pakket, gaat gepaard met een snelheid van 100 Mb/s. Is het voor jou van ultiem belangrijk om te beschikken over de snelste verbinding, dan is het pakket met 750 Mb/s wellicht perfect voor jou!

Kenmerken van de glasvezel provider T-Mobile:

 • Er worden 3 glasvezel abonnementen aangeboden.
 • Je kunt even snel downloaden als uploaden met deze glasvezel verbinding.
 • Aan de hand van jouw behoefte, kun je voor een bepaalde internetsnelheid kiezen.
 • Bij deze glasvezel provider is er een superieure internetsnelheid tot 750 Mb/s mogelijk.

6. Telfort Glasvezel

Ben je op zoek naar de beste glasvezel provider voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan wat jouw vereisten voor een dergelijke provider zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je wil beschikken over een snel en betrouwbaar netwerk. Misschien denk je nu “maar vrijwel alle glasvezel providers bieden een snel en betrouwbaar netwerk aan!” Dat is waar. Daarom let je niet alleen op de snelheid en betrouwbaarheid. Je kijkt namelijk ook naar de mogelijkheden die een dergelijke provider aanbiedt. Als het voor jou belangrijk is dat je ook tv kunt kijken via glasvezel, dan is Telfort wellicht de beste glasvezel provider voor jou. Zij bieden namelijk een snelle internetverbinding aan, waar je op kunt rekenen. Ook al kies je bij deze provider niet voor een glasvezelverbinding, je wordt toch voorzien van een snelle internetverbinding.

Als je bij de glasvezel provider Telfort kiest voor hun glasvezelverbinding, dan kun je met een snelheid tot 200 Mb/s up- en downloaden. Het down- en uploaden vindt bij hen even snel plaats, ongeacht met welk apparaat je op het internet bent aangesloten. Dit komt doordat de internetlijn alleen voor jou is. Je hoeft de verbinding en zijn snelheid namelijk niet te delen met je buren. Het maakt daarnaast niet uit hoe ver je woont van de centrale. De snelheid is overal gelijk. Het doet er niet eens toe of jij, je partner en al je kinderen tegelijk gebruik maken van de verbinding. We hebben je intussen verteld over de mogelijkheden om te internetten en om via glasvezel naar de tv te kijken. Het is bij deze provider echter ook mogelijk om te kiezen voor een combinatiepakket van internet, interactieve tv én bellen.

Kenmerken van de glasvezel provider Telfort:

 • Er geldt een gratis aansluiting voor vast bellen.
 • De internetverbinding van deze provider is snel.
 • Je kunt ook voor een alles-in-1 pakket kiezen bij deze glasvezel provider.
 • Bij het pakket met tv kun je ruim 60 tv-zenders bekijken, waarvan 30 in HD-kwaliteit.

7. Plinq Glasvezel

Zoek je naar de beste glasvezel provider? Dan kun je verschillende factoren van de top 10 glasvezel providers met elkaar vergelijken. Je kunt onder andere kijken naar de aangeboden snelheid. Het is bij het kiezen van een glasvezel provider echter ook belangrijk om te kijken naar de abonnementsprijzen. Daarnaast kun je de aangeboden pakketten van de verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Je kunt ook kijken naar de betrouwbaarheid. Als de ideale provider voor jou een leverancier is waar je terecht kunt voor een stabiele en betrouwbare, snelle verbinding, dan is Plinq wellicht de beste glasvezel provider voor jou. Bij deze leverancier kun je terecht voor een stabiele en betrouwbare internetverbinding. Met hun internet doet het er dus niet toe hoeveel apparaten zijn aangesloten op je netwerk.

Aangezien de verbinding stabiel en snel is wanneer Plinq jouw glasvezel provider is, hoef je je geen zorgen te maken over waarvoor je de verbinding gebruikt. Je kunt namelijk zonder onderbrekingen van de internetverbinding allerlei online games spelen. Het is met deze verbinding ook mogelijk om seizoenen van je favoriete series achter elkaar te streamen met bijvoorbeeld Netflix. Ook het surfen van het internet voor werkonderzoeken of schoolprojecten is geen probleem. Iedereen in huis kan dus doen waar zij zin in hebben, zonder dat de internetverbinding vertraagt. Hoewel het leuk is om te beschikken over een glasvezel internetabonnement, is dit helaas nog niet voor iedereen mogelijk. In sommige buurten is glasvezel namelijk nog niet beschikbaar. Je hoeft je echter ook hierover geen zorgen te maken, omdat deze leverancier ook ADSL en VDSL abonnementen aanbiedt.

Kenmerken van de glasvezel provider Plinq:

 • Met deze internetverbinding kun je met veel apparaten tegelijkertijd internetten.
 • Ongeacht wat je doet op het internet, de verbinding blijft stabiel en betrouwbaar.
 • Je kunt gemakkelijk grote bestanden down- en uploaden met de glasvezelverbinding van deze leverancier.
 • Als er nog geen glasvezelverbinding mogelijk is in jouw buurt, dan kun je kiezen voor een ADSL of VDSL verbinding van deze leverancier.

8. Tele2 Glasvezel

Zoek je naar de beste glasvezel provider voor jouw behoeften? Dan kun je kijken naar leveranciers die goedkope abonnementen aanbieden. Je kunt ook specifiek zoeken naar providers die het mogelijk maken om snel te up- en downloaden. Wat dacht je ervan om te kiezen voor een glasvezel provider die zelfs speciale kortingen aanbiedt? Als 1 of meer van de bovengenoemde punten bij jou van toepassing zijn, dan is Tele2 de beste glasvezel provider voor jou. Bij hen geldt namelijk dat je een abonnement met glasvezelinternet en zelfs tv erbij kunt afsluiten vanaf 43 euro per maand. Daarnaast stelt de internetverbinding van deze leverancier je in staat om zelfs grote bestanden snel te up- en downloaden. Het is tevens een feit dat er verschillende kortingen gepaard gaan met de abonnementen van deze leverancier.

Wanneer je voor Tele2 kiest als jouw glasvezel provider, dan is het goed om te weten dat hun internet alleen verkrijgbaar is met een tv-abonnement. Echter, dit pakket met internet en tv kun je verder uitbreiden met vaste telefonie en andere leuke extra’s. Als extraatjes kun je denken aan het beschermen van je computer tegen virussen en andere ongewenste zaken van het internet. Deze beveiliging geldt wanneer je kiest voor de uitbreidingsoptie Veilig Internet. Bij sommige leveranciers weet je dat je de volle pond moet betalen voor je tv abonnement. Het doet er bij hen niet toe of je naar alle zenders kijkt of slechts enkele. Dit probleem heb je niet wanneer je voor het tv abonnement van deze leverancier kiest. Zij laten je namelijk kiezen uit 2 tv pakketten, Light en Basis.

Kenmerken van de glasvezel provider Tele2:

 • Er gelden speciale kortingen.
 • Zowel het up- als downloaden vindt razendsnel plaats.
 • De internetverbinding komt in een pakket met een tv-abonnement.
 • Het internetabonnement gaat gepaard met een aantrekkelijke prijs.

9. Fiber Glasvezel

Ben je van mening dat glasvezel de toekomst is? Heb je de snelheid van een glasvezelverbinding ook al ervaren? Zoek je daarom naar de beste glasvezel provider? Dan is het belangrijk om de verschillende providers met elkaar te vergelijken. Het is misschien ook handig om de snelheden van ongeveer 10 jaar geleden te vergelijken met de snelheden van nu. Je denkt dan misschien dat het weinig zin heeft om de snelheid van vroeger te vergelijken met die van nu. Het is echter wel goed om de snelheden van toen te vergelijken met die van nu, omdat ons internetverbruik vergeleken met toen ook enorm is gestegen. Dit is niet helemaal onze schuld. Er zijn namelijk ook veel meer mogelijkheden dan voorheen. Zo kun je nu gemakkelijk online gamen, video’s en foto’s naar je vrienden sturen, elkaar bellen enzovoorts. Fiber is een glasvezel provider die dit concept begrijpt.

Wij vinden dat Fiber de beste glasvezel provider voor jou is, omdat zij volkomen begrijpen dat je nu veel meer internet nodig hebt dan vroeger. In het gemiddelde huishouden is namelijk niet slechts 1 persoon tegelijk op het netwerk. Over het algemeen gebruiken 2 tot 4 mensen de internetverbinding. Wanneer je gasten op bezoek krijgt, dan maken zij vaak ook gebruik van je internetverbinding, waardoor het aantal aangesloten apparaten stijgt. Echter, dit is geen probleem wanneer je beschikt over de glasvezel internetverbinding van deze leverancier. Zij zorgen er namelijk voor dat je verbinding stabiel blijft, ongeacht hoeveel apparaten er tegelijkertijd op zijn aangesloten. Met deze verbinding kun je tegelijk bellen, internetten, e-mailen en zelfs naar de tv kijken. Wat je ook op het internet wil doen, bij deze glasvezel provider is de vaste prijs, snelheid en installatie gegarandeerd.

Kenmerken van de glasvezel provider Fiber:

 • Een vaste prijs is gegarandeerd.
 • De snelheid van je internet is ook gegarandeerd.
 • Je kunt kiezen voor verschillende all-in-one- of internetpakketten.
 • Als je voor deze glasvezel internetverbinding kiest, dan heb je installatiegarantie.

10. TriNed Glasvezel

Ben je op zoek naar de beste glasvezel provider voor jouw behoeften? Dan kijk je eerst naar de voordelen die de verschillende leveranciers met zich meebrengen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je nog geen draadloze router hebt. Als dit het geval is en je wil graag een glasvezelabonnement afsluiten, dan is TriNed wellicht de beste glasvezel provider voor jou. Bij deze leverancier geldt namelijk dat je bij elke glasvezelaansluiting een draadloze router krijgt. Deze router installeert de provider voor je om je te verzekeren van optimaal gebruik van het abonnement. Met de meegeleverde router kun je het internet zowel via een vaste UTP-netwerkkabel of gewoon via de draadloze verbinding te gebruiken. Er is op deze router zelfs een aansluiting die je in staat stelt om met een RJ11 stekker een huistelefoon aan te sluiten.

Wanneer je kiest voor een glasvezel provider, dan is het ook belangrijk om na te gaan welke snelheid gepaard gaat met het abonnement. Kies je voor TriNed als jouw glasvezel provider, dan ben je verzekerd van een hoge internetsnelheid. Er wordt namelijk gezorgd voor snel en stabiel internet met een internetsnelheid van 500 Mb/s. Hoewel het een feit is dat je enorm veel zal genieten van een glasvezelabonnement, is het belangrijk om eerst te kijken of een dergelijke verbinding bij jou wel mogelijk is. Er wordt namelijk nog niet in alle wijken in Nederland een glasvezelverbinding aangeboden. Ben je niet zeker of een glasvezelverbinding in jouw wijk mogelijk is? Doe dan snel de postcodecheck bij deze leverancier. Zij kijken snel voor je of er bij jou thuis een glasvezelverbinding mogelijk is.

Kenmerken van de glasvezel provider TriNed:

 • Bij deze leverancier heb je snelheidsgarantie.
 • Er wordt gezorgd voor betrouwbaar en snel internet.
 • Als je kiest voor een glasvezelaansluiting van deze provider, dan krijg je een draadloze router.
 • De glasvezel internetverbinding van deze leverancier zorgt ervoor dat je veilig kunt internetten.