Verzekeringen

Op Zoek Naar De Beste fietsverzekering van 2020 (+elektrische fiets)? Vergelijken kan hier!

Tegenwoordig hebben de meesten van ons een fiets in huis. Het is namelijk gemakkelijk om met de fiets van punt A naar punt B te gaan. Daarnaast vind je met de fiets ook gemakkelijker een parkeerplaats dan wanneer je met de auto bent. Echter, vanwege de vele voordelen die een fiets met zich meebrengt, is dit vervoersmiddel ook een vaak gestolen goed. Om deze reden is het handig om een fietsverzekering te hebben. Nadat je de beste fietsverzekering voor jouw behoeften hebt afgesloten, ben je namelijk verzekerd dat je het schadebedrag terug krijgt nadat je fiets is beschadigd of gestolen.

Beste fietsverzekering van 2020

Nu daar je op de hoogte bent van de voordelen van het hebben van een fiets én een fietsverzekering, ga je zeker op zoek naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften. In de onderstaande tabel zie je de verzekeraars die de top 10 fietsverzekeringen aanbieden. Maak dus snel een keuze en sluit de beste fietsverzekering af!

1. ANWB fietsverzekering

Zoek je naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften? Dan kun je de verschillende verzekeringen vergelijken aan de hand van de premie en dekking. Je kunt bovendien ook uitkijken naar een verzekering die je kunt aanpassen aan de hand van jouw wensen. Als een scherpe premie en uitstekende dekking precies de factoren zijn waar je naar zoekt, dan is de ANWB fietsverzekering wellicht de beste fietsverzekering voor jou. De verzekering die deze verzekeraar aanbiedt, is bovendien volledig aanpasbaar aan de hand van jouw wensen. Het eerste wat je doet om deze verzekering samen te stellen is kiezen voor een pakket. Je kunt kiezen uit 2 pakketten, namelijk basis en compleet. Het basispakket dekt je fiets tegen diefstal. Desgewenst kun je de verzekering uitbreiden met complete dekking voor schade, ongevallen en rechtsbijstand. Je hebt zelfs de mogelijkheid om accessoires mee te verzekeren.

Als je kiest voor de ANWB fietsverzekering dan kun je zowel de basisverzekering als de compleet-verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. De aanvullende opties zijn “fietsverzekering basis 3 jaar”, “fietsverzekering compleet 3 jaar”, “fietsverzekering compleet 5 jaar” en “dekking accessoires fiets”. De basis 3 jaar verzekering dekt schade als gevolg van diefstal van de fiets of een poging daartoe. Bij deze dekking krijg je bovendien 100% van het verzekerd bedrag terugbetaald als de fiets in de eerste 3 jaar wordt gestolen. De dekking van het “compleet” pakket is iets uitgebreider. Bij deze verzekering is je fiets niet alleen verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen schade door een ongeval of valpartij. Je bent met deze verzekering ook verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade. De verzekeraar geeft je tevens een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een fietsongeval.

Kenmerken van de ANWB fietsverzekering:

 • Bij deze verzekering heb je keuze uit 2 pakketten.
 • Je kunt de verzekering binnen 5 minuten online afsluiten.
 • Als je lid bent van deze verzekeraar, dan krijg je meteen 5% korting op je fietsverzekering.
 • De verzekeraar geeft je de mogelijkheid om de basispakketten uit te breiden met aanvullende dekkingen.

2. HEMA fietsverzekering

Ben je de trotse eigenaar van een fiets? Dan is het een goed idee om een fietsverzekering af te sluiten. Je hebt je fiets namelijk gewoon nodig, ongeacht waarvoor je het gebruikt. Daarom ben je super zuinig op je tweewieler. Als je zoekt naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om naar de premie te kijken. De HEMA fietsverzekering is wellicht de beste fietsverzekering voor jou, omdat je slechts een lage maandelijkse premie hoeft te betalen. Je kunt bij hen je fiets namelijk al vanaf €2,50 per maand verzekeren tegen diefstal. Het is daarnaast een fluitje van een cent om de verzekering online af te sluiten. De verzekeraar gaat zelfs zo ver dat je zowel nieuwe als tweedehandse fietsen bij hen kunt verzekeren. Super toch?

Wanneer je kiest voor de HEMA fietsverzekering, dan sluit je eerst de basisverzekering af. Met deze verzekering is je fiets gedekt tegen diefstal. Als je fiets dus wordt gestolen, dan wordt de waarde van de fiets door de verzekeraar berekend aan de hand van de aankoopprijs. Wordt je fiets in de eerste 3 jaar gestolen, dan krijg je de volledige aankoopprijs terugbetaald. Heb je de fiets al wat langer wanneer deze wordt gestolen, dan geldt een afschrijvingsregeling. Deze regeling geldt ook voor tweedehandse fietsen. Met de basisdekking worden ook accessoires gedekt. Deze zijn namelijk tot maximaal 10% van de aanschafwaarde van de fiets automatisch meeverzekerd. Er geldt hiervoor slechts 1 voorwaarde: de accessoires moeten ook vermeld zijn op de aankoopbon. Nadat je de basisverzekering hebt afgesloten, dan kun je deze desgewenst uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Kenmerken van de HEMA fietsverzekering:

 • Je kunt de fietsverzekering gemakkelijk online afsluiten.
 • Al vanaf €2,50 per maand kun je de verzekering afsluiten.
 • Deze verzekering is zowel geschikt voor nieuwe als tweedehandse fietsen.
 • De verzekering bestaat uit een basisdekking die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen.

3. ENRA fietsverzekering

Maak je graag fietstochten om te ontspannen of gebruik je je fiets om naar het werk te gaan? Misschien gebruik je gewoon je fiets om korte afstanden af te leggen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je fietst naar de supermarkt of naar de sportschool. Als dit het geval is, dan parkeer je je fiets op de desbetreffende plek. Hoewel we het geen van allen willen, kan het voorkomen dat wanneer je terug gaat naar de plek waar je fiets was geparkeerd, je fiets er niet meer is. Het komt namelijk vaak voor dat fietsen worden gestolen. Om er zeker van te zijn dat je een nieuwe fiets kunt kopen, ga je op zoek naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften. Is het voor jou belangrijk dat je na diefstal of schade aan je fiets snel en goed wordt geholpen? Dan is de ENRA fietsverzekering de beste fietsverzekering voor jou.

Wij vinden dat deze verzekering goed bij je past, omdat de verzekeraar ervoor zorgt dat je na schade of diefstal snel weer mobiel bent. Je kunt deze verzekering bovendien voor 1, 3 of 5 jaar afsluiten. Hierdoor geniet je van onbezorgd fietsplezier. Wanneer je kiest voor de aflopende premie, dan sluit je de verzekering af voor 3 of 5 jaar. Deze premie betaal je in 1 keer bij de start van de verzekering. Echter, je kunt ook kiezen voor een doorlopende fietsverzekering. Wanneer je dit doet, dan geldt er een looptijd van 1 jaar. De ENRA fietsverzekering wordt hierbij jaarlijks verlengd tot maximaal 5 jaar. Je bepaalt tevens zelf of je de premie per maand of per jaar betaalt. Behalve de verschillende premies, zijn er bij deze verzekeraar ook verschillende pakketten. Je kunt kiezen voor de Basis, Plus of Optimaal verzekering. Er is zelfs een aparte verzekering voor e-bikes!

Kenmerken van de ENRA fietsverzekering:

 • Er zijn 3 verzekeringspakketten.
 • De verzekering kun je afsluiten met een aflopende of doorlopende premie.
 • Je wordt snel en goed geholpen als je fiets is beschadigd of wordt gestolen.
 • Als je een e-bike hebt, kun je bij deze verzekeraar een aparte e-bikeverzekering afsluiten.

4. Allianz fietsverzekering

Ben je regelmatig met de fiets onderweg en zoek je naar de beste fietsverzekering die hierbij past? Dan kun je kiezen voor de Allianz fietsverzekering. Wij vinden dat deze verzekering de beste fietsverzekering voor jou is, omdat je kunt kiezen uit verschillende pakketten. Het standaard pakket dekt je bovendien niet alleen voor diefstal, maar zelfs voor juridische hulp. Als je echter wil dat je fiets nog beter is verzekerd, dan kun je kiezen voor het compleet pakket. Bij dit pakket is je fiets behalve voor diefstal en juridische hulp, ook gedekt voor schade en pechhulp. Het doet er niet toe voor welk pakket je kiest, omdat beide pakketten beschikbaar zijn als aflopende of doorlopende fietsverzekering. De aflopende verzekering sluit je af voor 3 jaar. Je betaalt hierbij in 1 keer de premie. Bij de doorlopende verzekering bepaal je zelf of je de premie per maand of per jaar betaalt.

Als je kiest voor de Allianz fietsverzekering, dan doet het er niet toe welke soort fiets je hebt. Heb je bijvoorbeeld een e-bike, dan gelden dezelfde voorwaarden als wanneer je een stadsfiets hebt. Het doet er bij deze verzekeraar niet eens toe of de fiets nieuw of gebruikt is. Zelfs accessoires van de fiets kun je meeverzekeren. Een ander voordeel van deze verzekering is dat, indien je fiets wordt gesloten, je snel de aankoopwaarde van de fiets terug krijgt. Deze wordt namelijk gestort op je rekening. Als de fiets in de eerste 3 jaar wordt gestolen, dan krijg je de volledige aankoopwaarde terug. Heb je de fiets langer dan 3 jaar, dan gelden er afschrijvingen. De dekking op het gebied van diefstal is bovendien wereldwijd geldig. Neem dus ook je fiets mee wanneer je op vakantie gaat.

Kenmerken van de Allianz fietsverzekering:

 • Bij diefstal geldt er een snelle uitkering.
 • Je bent altijd verzekerd van juridische hulp.
 • In geval van schade, krijg je vergoeding voor een leenfiets.
 • Aan de hand van je behoeften, kies je voor een ideaal pakket.
 • Als je pech hebt met de fiets, kun je de verzekeraar 24/7 contacten voor hulp.

5. Univé fietsverzekering

Je hebt een fiets en geniet er regelmatig van. Of je de fiets nou gebruikt voor het woon- en werkverkeer of als ontspanningsmiddel doet er niet toe. Net zoals velen van ons kun je je namelijk geen leven meer voorstellen zonder fiets. Wist je echter dat er jaarlijks ongeveer 600.000 fietsen worden gestolen in Nederland? Daarom doe je er goed aan om op zoek te gaan naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften. Is het voor jou belangrijk dat je wereldwijd bent verzekerd tegen schade en diefstal? Moet de ideale verzekering voor jou bovendien een verzekering zijn die topvoorwaarden met zich meebrengt? Dan is de Univé fietsverzekering wellicht de beste fietsverzekering voor jou. Deze verzekeraar biedt namelijk een top fietsverzekering aan met wereldwijde dekking voor diefstal en schade. Je verzekert de fiets bovendien voordelig en tegen goede voorwaarden.

Wanneer je kiest voor de Univé fietsverzekering, dan profiteer je van verschillende voordelen. Denk er bijvoorbeeld aan dat de verzekering gepaard gaat met een lage premie. Daarnaast wordt bij diefstal de aanschafprijs vergoed. De verzekeraar geeft je zelfs de mogelijkheid om Pechhulp Fiets mee te verzekeren. Misschien denk je nu “maar ik heb geen nieuwe fiets. Hoe kan ik mijn fiets dan verzekeren?” Ook dat is geen probleem. Bij deze verzekeraar heb je namelijk de mogelijkheid om zowel nieuwe als tweedehandse fietsen te verzekeren. Bij een nieuwe fiets krijg je de eerste 3 jaar de nieuwwaarde van je fiets uitgekeerd als je te maken hebt met total loss of diefstal. Let er wel op dat je je fiets op slot doet met een ART-goedgekeurd slot om gebruik te kunnen maken van de diefstaldekking.

Kenmerken van de Univé fietsverzekering:

 • Eventuele schade wordt in geld vergoed.
 • Je bent verzekerd tegen diefstal en beschadiging.
 • Er geldt een wereldwijde dekking bij deze fietsverzekering.
 • Bij nieuwe fietsen, krijg je 3 jaar lang de aanschafprijs terug.
 • De verzekeraar geeft je de mogelijkheid om de verzekering uit te breiden.

6. Meeus fietsverzekering

Is je fiets ook 1 van je belangrijkste eigendommen? Een fiets is enorm handig en daarom is het sowieso een goed idee om een fiets te hebben. Echter, als je verzekerd wil zijn van een fiets, dan ga je op zoek naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften. Het is namelijk een feit dat er jaarlijks ongeveer 600.000 fietsen worden gestolen in ons land. Natuurlijk hoopt niemand dat zijn of haar fiets wordt gestolen, maar we weten allemaal dat dit kan gebeuren. Daarom kies je voor een fietsverzekering. De meeste verzekeraars verzekeren je fiets tegen diefstal en soms ook schade. Je kunt de verschillende verzekeringen daarom vergelijken aan de hand van de voorwaarden. Als je bijvoorbeeld de mogelijkheid wil hebben om een oude, nieuwe of tweedehandse fiets te verzekeren, dan is de Meeus fietsverzekering wellicht de beste fietsverzekering voor jou.

De Meeus fietsverzekering is namelijk een goede en bovenal goedkope fietsverzekering, die je de mogelijkheid biedt om zowel oude, nieuwe als tweedehandse fietsen te verzekeren. Je kunt bij deze verzekeraar bovendien zelfs accessoires meeverzekeren. Een ander aspect van de verzekering dat je kunt bekijken is het eigen risico. Bij deze fietsverzekering geldt er in het geval van total loss of diefstal geen eigen risico. Beschadigt je fiets of worden onderdelen van je fiets gestolen, dan betaal je een eigen risicobedrag van €25. Vaak worden fietsverzekeringen aangepast aan de hand van de verschillende fietssoorten. Dit is ook het geval bij deze fietsverzekering. Je kunt namelijk een aparte verzekering afsluiten voor elektrische fietsen en voor speed pedelecs. De laatste fietssoort, de speed pedelec, wordt namelijk sinds 1 januari 2020 beschouwd als motorrijtuig.

Kenmerken van de Meeus fietsverzekering:

 • De verzekering kun je dagelijks opzeggen.
 • Bij diefstal of total loss betaal je geen eigen risico.
 • Je kunt online je premie berekenen en de verzekering afsluiten.
 • Vanaf het vierde jaar krijg je korting op de premie van je verzekering.

7. Verzekeruzelf fietsverzekering

Heb je pas een nieuwe fiets gekocht en ben je daarom op zoek naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om de voorwaarden van de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Sommige verzekeraars focussen namelijk op nieuwe fietsen en andere verzekeraars bieden een verzekering aan voor zowel nieuwe als oude fietsen. Aangezien jij op zoek bent naar een verzekering voor een nieuwe fiets, raden wij de Verzekeruzelf fietsverzekering aan. Wij vinden dat deze verzekering de beste fietsverzekering voor jou is, omdat hij zich specifiek richt op nieuwe fietsen. Wanneer je bovendien kiest voor deze verzekering, dan kun je de premie snel berekenen en vervolgens de verzekering afsluiten. Het kost je slechts 2 minuten om de verzekering te regelen. Je verliest dus geen tijd en kan snel en zorgeloos op pad met je fiets.

Wanneer je kiest voor een verzekering, dan is het belangrijk om eerst na te gaan wat allemaal is verzekerd. In het geval van de Verzekeruzelf fietsverzekering, geldt er een volledig casco verzekering. Dit betekent dat de fiets is verzekerd voor schade die ontstaat door een aanrijding of brand. Echter, je wil natuurlijk ook dat je fiets is gedekt tegen diefstal. Dat begrijpt de verzekeraar. Daarom is je fiets bij hen ook verzekerd tegen diefstal. De dekking geldt zelfs als je fiets na een poosje beschadigd terug wordt gevonden. Bij sommige verzekeraars moet je een eigen risicobedrag betalen wanneer je fiets is beschadigd of gestolen. Dit is echter niet het geval bij deze verzekeraar. Wanneer je namelijk hun verzekering hebt afgesloten, dan hoef je geen eigen risicobedrag te betalen.

Kenmerken van de Verzekeruzelf fietsverzekering:

 • De verzekering is dagelijks opzegbaar.
 • Bij deze verzekering is je fiets volledig casco verzekerd.
 • Je kunt de verzekering tegen een scherpe premie afsluiten.
 • Er gaat geen eigen risico gepaard met deze fietsverzekering.

8. Klaverblad fietsverzekering

Het doet er niet toe waarvoor je je fiets gebruikt. Je wil er namelijk altijd zeker van zijn dat je fiets is gedekt tegen diefstal of schade. Daarom ga je op zoek naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften. Het uitkiezen van de ideale verzekering hoeft niet moeilijk te zijn als je weet waar je precies naar op zoek bent. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een relatief dure fiets rijdt. Dan wil je natuurlijk dat je fietsverzekering een hoge dekking met zich meebrengt. Wij kennen een verzekering die voldoet aan deze omschrijving. Er wordt hier verwezen naar de Klaverblad fietsverzekering. Deze verzekering is wellicht de beste fietsverzekering voor jou, omdat je bij deze verzekering nieuwe fietsen tot €3.000 kunt verzekeren. Je bent met deze verzekering bovendien in heel Europa verzekerd. Dus ook op je (fiets)vakantie is je fiets verzekerd.

Wanneer je kiest voor een verzekering, dan ga je eerst na wat de verzekering met zich meebrengt en waarvoor je bent verzekerd. Bij de Klaverblad fietsverzekering zie je meteen wat de verzekering biedt. Zo krijg je een vergoeding van reparatiekosten wanneer je de verzekering hebt afgesloten. Daarnaast krijg je de eerste 3 jaar een volledige vergoeding van het verzekerde bedrag als je fiets is gestolen. Deze dekking geldt zelfs wanneer je fiets zodanig is beschadigd dat hij niet meer gerepareerd kan worden. In het kort ben je dus verzekerd tegen schade door een verkeersongeluk, diefstal of oplichting en zelfs schade door brand of ontploffing. Bij deze verzekeraar maakt het bovendien niet uit welke soort fiets je hebt. Je kunt namelijk zelfs elektrische fietsen bij hen verzekeren.

Kenmerken van de Klaverblad fietsverzekering:

 • Je bent in heel Europa verzekerd.
 • Nieuwe fietsen kun je tot €000 verzekeren.
 • Bij diefstal hoef je geen eigen risico te betalen.
 • Deze verzekering is zelfs geschikt voor elektrische fietsen.
 • Als je fiets gerepareerd moet worden, dan betaal je een laag eigen risicobedrag van €25.

9. Diks fietsverzekering

Ben je op zoek naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften? Als dit het geval is, dan dien je eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat de verzekering van jouw dromen een goedkope verzekering is. Misschien vind je het ook belangrijk dat je een gratis offerte kunt aanvragen voordat je de verzekering daadwerkelijk afsluit. Vind je je helemaal terug in deze voorwaarden? Dan is de Diks fietsverzekering wellicht de beste fietsverzekering voor jou. Bij deze verzekeraar betaal je namelijk weinig om de verzekering af te sluiten. Daarnaast begrijpt de verzekeraar dat je verschillende verzekeringen met elkaar wil vergelijken. Deze mogelijkheid geeft de verzekeringsmaatschappij je ook door je in de gelegenheid te stellen om gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Als je ervoor hebt gekozen om de Diks fietsverzekering af te sluiten, dan profiteer je bovendien van unieke kortingen en speciale tarieven. De verzekeraar begrijpt bovendien dat niet iedereen dezelfde fietssoort rijdt. Daarom bieden zij voor de verschillende fietssoorten ook steeds geschikte verzekeringen aan. Wanneer je de ideale verzekering hebt gevonden aan de hand van jouw fietssoort, dan kun je de fietsverzekering gemakkelijk via de website van de verzekeraar afsluiten. Als je de verzekering liever niet online wil afsluiten, dan heb je ook de mogelijkheid om de verzekering telefonisch af te sluiten. Je hoeft je huis dus helemaal niet te verlaten om deze verzekering af te sluiten. Een fietsverzekering van deze verzekeraar heeft een looptijd van 1 jaar. Elk jaar wordt de verzekering vervolgens met nog 12 maanden verlengd. De verzekering wordt alleen niet verlengd als jij aangeeft dat je de verzekering niet wenst te verlengen.

Kenmerken van de Diks fietsverzekering:

 • Bij deze fietsverzekering hoort er gratis verhaalservice.
 • De verzekeringen kun je zowel online als telefonisch afsluiten.
 • Er zijn verschillende verzekeringen aan de hand van verschillende fietssoorten.
 • Je kunt gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij deze verzekeraar.

10. Kingpolis fietsverzekering

Wanneer je op zoek gaat naar de beste fietsverzekering voor jouw behoeften, dan doe je dit zodat je na schade of diefstal snel weer op pad kunt gaan. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een verzekeraar die er alles aan doet om schade zo snel mogelijk af te handelen. Wij kennen een verzekeraar die er met man en macht aan werkt om je schade zo snel mogelijk af te handelen. Hier verwijzen wij naar de Kingpolis fietsverzekering. Wanneer je kiest voor deze verzekering en je hebt schade, dan kun je de schade gemakkelijk online melden. Vervolgens zorgt je rijwielzaak ervoor dat je fiets wordt gerepareerd. Hierbij zorgt de verzekeraar ervoor dat de administratieve afhandeling van schade zo snel mogelijk plaatsvindt. Als je te kampen hebt met cascoschade dan betaal je slechts een eigen risico van €25.

Natuurlijk ben je voorzichtig wanneer je op de fiets bent en doe je er alles aan dat je fiets niet beschadigt. Als dit wel gebeurt, dan weet je intussen wat je kunt doen als je de Kingpolis fietsverzekering hebt afgesloten. Echter, wat doe je wanneer je fiets is gestolen? De verzekeraar zorgt er ook in dit geval voor dat je diefstalclaim snel en goed wordt afgehandeld. Het enige wat jij hoeft te doen is binnen 5 dagen online aangifte doen bij de politie. Zodra je dit hebt gedaan, meld je online de diefstal van je fiets bij de verzekeraar. Wanneer de claim is goedgekeurd, dan zorgt de verzekeraar ervoor dat je bij je rijwielzaak een nieuwe fiets mag uitzoeken. Zo kun je binnen de kortste keren weer toeren met je fiets.

Kenmerken van de Kingpolis fietsverzekering:

 • Er geldt bij diefstal geen eigen risico.
 • Fietsen zijn goed verzekerd tegen schade en diefstal.
 • Nadat je diefstalclaim is goedgekeurd, mag je een vervangende fiets uitzoeken ter waarde van het verzekerd bedrag.
 • Bij deze verzekering krijg je dekking bij schade aan je fiets door oorzaken van buitenaf zoals schade door een val of ongeval.

No Comment

Leave a reply