Uncategorized

Op Zoek Naar De Beste Energieleverancier van 2020? Vergelijk Hier De Top 10!

In dit leven kun je vrijwel alles met elkaar vergelijken. Dit geldt ook voor het kiezen van de beste energieleverancier. Bij het kiezen van een energieleverancier, is het belangrijk om eerst na te gaan of je zoekt naar een nieuwe aanbieder of dat je voor het eerst een energieleverancier uitkiest. Je kunt ook kiezen voor een leverancier die het overstappen voor je vergemakkelijkt of een leverancier die groene stroom levert. Of je enkel- of dubbeltarief wil hebben, maakt ook wat uit. Lees dit artikel en vergelijk de top 10 energieleveranciers met elkaar. Kies ten slotte de beste energieleverancier voor jouw situatie uit!

Beste energieleverancier van 2020

Als je de onderstaande tabel bekijkt, dan zie je meteen welke leveranciers in dit artikel worden gerecenseerd. Gebruik de tabel en lees de reviews om de beste energieleverancier te vinden!

1. NLE

Ben je op zoek naar de beste energieleverancier? Als je de verschillende leveranciers met elkaar vergelijkt, kan het moeilijk lijken om een keus te maken. Daarom is het goed om te letten op specifieke eigenschappen van de verschillende aanbieders. Denk er bijvoorbeeld aan dat het voor jou van ultiem belang is dat de energieleverancier waar je voor kiest scherpe tarieven hanteert. Als dat het geval is, dan is NLE wellicht de beste energieleverancier voor jou. Zij dagen de Nederlandse energiemarkt namelijk al jaren uit en zorgen ervoor dat hun tarieven knetterscherp zijn en blijven. Het is daarnaast een feit dat deze leverancier zeer ervaren is op het gebied van energie. Je bent er dus van verzekerd dat je in goede handen bent. Bij deze leverancier ben je er ook van verzekerd dat je “groen” bezig bent, want er wordt bij hen alleen groene windstroom aangeboden.

Ben je nu geïnteresseerd geraakt in de energie van energieleverancier NLE? Maar denk je misschien “Maar ik ben al aangesloten bij een andere leverancier. Wat nu?” Als dat het geval is, hoef je je ook geen zorgen te maken. Deze leverancier regelt namelijk de overstap voor je. Gemak dient de mens en dat begrijpt dit bedrijf goed. Bovendien ben jij als klant belangrijk voor hen. Daarom is het de missie van deze energieleverancier om superieure service aan te bieden. Om dit doel te bereiken, biedt de leverancier verschillende kanalen aan om hen te bereiken. WhatsApp is één van de eenvoudige kanalen die wordt gebruikt. Daarnaast wordt er in de contracten, voorwaarden en andere communicatie gewerkt met begrijpelijke taal. Zo kan iedereen bij hen terecht!

Kenmerken van de energieleverancier NLE:

 • Er wordt groene windstroom aangeboden.
 • De leverancier hanteert knetterscherpe tarieven.
 • Desgewenst wordt zelfs de overstap voor je geregeld.
 • Je kunt deze energieleverancier via verschillende kanalen bereiken.

2. Greenchoice

Als je zoekt naar de beste energieleverancier voor jouw situatie, dan is het belangrijk om na te gaan welk type stroom jouw voorkeur heeft. Denk er bijvoorbeeld aan dat je iemand bent die enorm veel geeft om het milieu. Misschien rijd je zelfs een hybride of elektrische auto. Als dat het geval is, dan is het een goed idee om ook gebruik te maken van groene energie. Waar kun je dat beter vinden dan bij Greenchoice? Dit bedrijf vinden wij de beste energieleverancier voor jou, omdat je bij hen terecht kunt voor groene energie. De naam van de leverancier zegt eigenlijk al genoeg, want deze betekent “groene keuze”. Het is bovendien werkelijk zo dat je een groene keuze maakt door voor hun energie te kiezen. Wij zijn deze mening toegedaan, omdat hun energie duurzaam en dichtbij wordt opgewekt uit biomassa, wind, zon en water.

Als je kiest voor Greenchoice als jouw energieleverancier, dan heb je verschillende mogelijkheden om aan energie te komen. Je kunt ervoor kiezen om gewoon hun energie te kopen, maar je kunt ook zelf energie opwekken. Deze leverancier ondersteunt het zelf opwekken van groene stroom. Ze begrijpen dat deze handeling niet alleen goed is voor de natuur, maar er ook voor zorgt dat je energierekening daalt. Het is eenvoudig om je energie zelf op te wekken. Je maakt namelijk gebruik van elementen om je heen. Om deze elementen optimaal te gebruiken, helpt de leverancier je. Zo kun je ervoor kiezen om je eigen zonne-energie op te wekken door gebruik te maken van zonnepanelen. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van windenergie, door mede-eigenaar te worden van een windmolen.

Kenmerken van de energieleverancier Greenchoice:

 • Er wordt alleen groene energie aangeboden.
 • Volgens SAMR is deze leverancier zeer klantvriendelijk.
 • De leverancier ondersteunt je in het zelf opwekken van groene energie.
 • Het doorgeven van wijzigingen of meterstanden vindt eenvoudig plaats.

3. Budgetenergie

Als je op zoek bent naar de beste energieleverancier, dan kun je onder andere kijken naar leveranciers die verschillende pakketten aanbieden. We zijn namelijk allemaal anders en hebben ook andere behoeften. Als het voor jou belangrijk is dat de ideale energieleverancier verschillende energiepakketten aanbiedt, dan is Budgetenergie wellicht de beste energieleverancier voor jou. Zij bieden namelijk 3 voordelige pakketten aan met verschillende voorwaarden. Je kunt dus zelf kiezen welk pakket het beste bij je past. Bij deze energieleverancier kun je onder andere kiezen voor het pakket “1 jaar vast”. Dit contract is ideaal als je denkt dat energietarieven zullen stijgen en je dus niet te lang vast wil zitten aan een contract. Er vinden binnen dit jaar geen prijsstijgingen plaats en je kunt na 1 jaar het pakket maandelijks opzeggen.

Wanneer je voor Budgetenergie als jouw energieleverancier kiest, dan heb je nog keuze uit 2 andere pakketten. Kies je bijvoorbeeld voor het meest gekozen pakket, dan kies je voor het pakket “3 jaar vast”. Dit pakket is handig wanneer je denkt dat de energietarieven zullen stijgen en je 3 jaar lang energie tegen de huidige lage tarieven wil. Er gelden dan 3 jaar geen prijsstijgingen en je hebt, net zoals bij het “1 jaar vast” pakket geen omkijken naar je contract. Hoewel we het hebben gehad over stijgende energietarieven, kan het ook voorkomen dat deze dalen. Als je vermoedt dat de energietarieven zullen dalen en je wil de vrijheid om het contract direct op te kunnen zeggen, dan raden wij het “variabel” pakket aan. Hier gelden altijd actuele tarieven en het pakket is direct opzegbaar.

Kenmerken van de energieleverancier Budgetenergie:

 • Er zijn verschillende energiepakketten.
 • Bij deze leverancier geldt er altijd 100% groene stroom.
 • De leverancier zorgt voor een persoonlijke en goede service.
 • Je profiteert keer op keer van blijvend lage tarieven, zelfs wanneer je al langer klant bent.

4. Energiedirect

Zoek je naar de beste energieleverancier voor jouw behoeften? Dan ga je natuurlijk eerst na aan welke eisen een dergelijke leverancier voor jou moet voldoen. Stel dat het voor jou belangrijk is dat de leverancier je behalve van energie ook voorziet van gas. Misschien is het daarnaast belangrijk voor jou dat de leverancier groene stroom aanbiedt. Als dit precies de voorwaarden zijn die jij stelt aan een leverancier, dan is Energiedirect wellicht de beste energieleverancier voor jou. Zij bieden namelijk behalve groene stroom ook gas aan. Deze gas- en energiecombinatie is bovendien in verschillende pakketten beschikbaar. Je kunt onder andere kiezen voor het pakket waarbij je 2 jaar een vast tarief betaalt voor gas en stroom. Hierbij heb je dus zekerheid en voordeel voor 2 jaar. Er zijn 2 pakketten die deze voordelen met zich meebrengen.

Daarnaast kun je bij de energieleverancier Energiedirect kiezen voor het 1 jaar pakket. Hierbij ben je voor 1 jaar dus verzekerd van voordelige stroom- en gastarieven. Dit is een voordelige keus. Omdat de leverancier begrijpt dat groene energie belangrijk is, bieden zij je 100% windenergie aan zonder extra kosten. Er wordt gebruik gemaakt van CO2-neutraal gas. Je bent dus sowieso groen bezig wanneer je voor hun energie kiest. De leverancier houdt het allemaal zeer eenvoudig. Er wordt geen gebruik gemaakt van 50 kleuren groen, maar er wordt slechts gebruik gemaakt van windenergie voor iedereen. Een ander voordeel van deze leverancier is dat zij werken met aantrekkelijke prijzen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je veel moet neertellen om je stroom- en gasrekening te betalen.

Kenmerken van de energieleverancier Energiedirect:

 • De leverancier hanteert scherpe prijzen.
 • Je kunt kiezen uit verschillende pakketten.
 • Er wordt alleen gebruik gemaakt van groene windenergie.
 • Gas en stroom worden in aantrekkelijke pakketten aangeboden.

5. E.On

Als je zoekt naar de beste energieleverancier, dan vergelijk je natuurlijk verschillende leveranciers met elkaar. Hoewel de energiewereld zeer druk en complex kan zijn, hoeft dat niet zo te zijn bij alle leveranciers. Dit laat de energieleverancier E.On zien. Wij vinden dat deze leverancier de beste energieleverancier voor jou is, omdat zij ervoor zorgen dat energie eenvoudig blijft. Je bent bij hen namelijk verzekerd van energie die goed geregeld is. Daarnaast is het een feit dat deze leverancier de energiewereld niet wil veranderen, maar wel wil verbeteren. Dit is hen ook aardig gelukt, omdat zij zorgen voor duidelijkheid over kosten, betrouwbare afspraken en zelfs eerlijkheid in advies. Er wordt bij deze leverancier gedaan wat er beloofd wordt, omdat jij als klant belangrijk voor hen bent. De leverancier zorgt om dezelfde reden ook voor een proactieve houding met oog voor de persoonlijke situatie van elke klant.

Wanneer je voor E.On als jouw energieleverancier kiest, dan kies je voor 100% duurzame energie. Er wordt namelijk standaard groene energie aangeboden zonder meerprijs. Daarnaast geeft de leverancier je de mogelijkheid om te kiezen voor elektriciteit die 100% afkomstig is van de Nederlandse wind of juist 100% afkomstig is van de Nederlandse zon. Als je de behoefte hebt om zelf energie op te wekken, dan staat deze energieleverancier ook voor je klaar. Je krijgt bij hen namelijk 10 jaar opbrengstgarantie wanneer je zonnepanelen aanschaft. Dit betekent dat er een speciaal systeem is voor wanneer je zonnesysteem weleens minder elektriciteit produceert dan vooraf is berekend. Als dit je overkomt, dan krijg je gedurende de eerste 10 jaar toch de gemiste productie van hen terug. Hierdoor heb je bij hen altijd een prettig gevoel.

Kenmerken van de energieleverancier E.On:

 • Er wordt gebruik gemaakt van 100% duurzame energie.
 • Bij deze leverancier ben je altijd verzekerd van duidelijkheid over kosten.
 • Als je ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen, dan krijg je 10 jaar opbrengstgarantie.
 • Je kunt kiezen uit elektriciteit die 100% afkomstig is van Nederlandse zon of Nederlandse wind.

6. Nuon

Zoek je naar de beste energieleverancier voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan aan welke eisen een dergelijke leverancier voor jou moet voldoen. Misschien krijg jij een zeker gevoel als je je aansluit bij een leverancier die reeds veel klanten heeft. Het kan ook dat je het belangrijk vindt dat je zelf kunt kiezen of je alleen stroom, alleen gas of een combinatiepakket aanschaft. Vind je je helemaal terug in deze eisen? Dan is Nuon de beste energieleverancier voor jou. Bij deze leverancier ben je verzekerd dat je niet zomaar een kans neemt. De leverancier voorziet namelijk al 2 miljoen mensen van energie. Je sluit je dus aan bij een grote groep mensen die reeds goede ervaringen heeft met de leverancier.

Wanneer je voor Nuon als jouw energieleverancier kiest, dan geldt de regel: “jouw energie, jouw keuze”. Je kunt bij deze leverancier namelijk terecht voor alleen gas, alleen stroom of een combinatiepakket met gas en stroom. Het doet er niet toe voor welk pakket je kiest, want er geldt bij de leverancier steeds een vaste prijs. Deze energieleverancier begrijpt ook dat je misschien de behoefte hebt om zelf je stroom op te wekken. Daarom heb je bij hen de mogelijkheid om gebruik te maken van zonnepanelen. Aangezien de zon een onuitputtelijke bron van energie is, kun je dus veel elektriciteit opwekken. De voordelen van zelf je energie opwekken met zonnepanelen zijn zeer uiteenlopend. Eén van de voordelen is dat je bespaart op je energierekening. Daarnaast is je eigen zonnestroom goedkoper dan stroom van een energiebedrijf. We vinden het ook belangrijk om op te merken dat zonne-energie schone energie is.

Kenmerken van de energieleverancier Nuon:

 • Er worden verschillende pakketten aangeboden met gas en stroom.
 • Deze leverancier heeft reeds een klantenkring van 2 miljoen mensen.
 • Bij deze leverancier heb je de mogelijkheid om zelf je energie op te wekken.
 • Als je langer klant bent bij deze energieleverancier, dan wordt je energie steeds voordeliger.

7. Essent

Zoek je naar de beste energieleverancier voor jouw behoeften? Is de ideale leverancier voor jou een leverancier die zowel stroom als gas aanbiedt? Moet het daarnaast zo zijn dat je bij hen regelmatig korting krijgt? Als dat het geval is, dan is Essent de beste energieleverancier voor jou. Bij hen kun je namelijk terecht voor verschillende stroom en gasaansluitingen. Je kunt zelfs gemakkelijk een termijnbedrag berekenen of kiezen voor een vast pakket. De leverancier biedt namelijk ook pakketten voor 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het dubbelgroen pakket? Als je kiest voor dit pakket, dan kies je voor groen gas en de Nederlandse windstroom. Het groen gas is gemaakt van biogas, wat een duurzaam alternatief is voor aardgas. Daarnaast is de windenergie afkomstig van 100% Nederlandse wind. Je maakt dus gebruik van schone energie en bent goed bezig.

Wanneer je hebt gekozen voor 1 van de pakketten van deze energieleverancier, dan helpt de leverancier je zelfs om te besparen. De energieleverancier Essent helpt je namelijk graag met verbeteringen aan je huis. Denk er bijvoorbeeld aan dat je zonnepanelen laat aanbrengen aan je huis. Misschien is het ook nodig om een nieuwe cv-ketel uit te kiezen. Daarnaast kan de leverancier je ook assisteren met een goede woningisolatie. Hierdoor is deze leverancier niet alleen je energieleverancier, maar ook je maatje. Er wordt namelijk comfort geleverd. Wanneer je zorgt voor ventilatie in je huis, dan zorg je tevens voor een gezond en fris huis. Met een goede ventilatie geef je namelijk schimmels geen kans en bespaar je ook op je energierekening. Dubbel voordeel dus!

Kenmerken van de energieleverancier Essent:

 • Je kunt kiezen voor pakketten met zowel energie als gas.
 • Bij deze leverancier wordt er gezorgd voor energie en comfort.
 • De leverancier zorgt ervoor dat je regelmatig profiteert van kortingen.
 • Als je kiest voor energie van deze leverancier, dan kies je voor energie van biogas en Nederlandse wind.

8. Atoomstroom

Zoek je naar de beste energieleverancier voor jouw behoeften? Dan kan het soms voorkomen dat je een specifieke leverancier in gedachten hebt. Misschien had je Atoomstroom in gedachten. Als deze leverancier de beste energieleverancier voor jou leek, dan moeten we je helaas teleurstellen. De leverancier bestaat namelijk niet meer. Echter, je hoeft niet te vrezen, want in deze lijst kun je nog 9 andere leveranciers met elkaar vergelijken om toch een goed geïnformeerde keus te maken!

9. Engie Electrabel

Ben je op zoek naar de beste energieleverancier? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vergelijken namelijk de top 10 energieleveranciers met elkaar zodat je de ideale leverancier kunt uitkiezen. Voordat je een beslissing kan nemen, ga je natuurlijk na wat je van een dergelijke leverancier verwacht. Denk er bijvoorbeeld aan dat het voor jou belangrijk is om minder uit te geven aan je energie. Als dit het geval is, dan is Engie Electrabel wellicht de beste energieleverancier voor jou. Het is namelijk hun missie om jou te helpen om minder uit te geven aan energie. Om ervoor te zorgen dat deze missie slaagt, biedt de leverancier voordelige prijzen aan. Je kunt bij hen bovendien kiezen voor elektriciteit en/of aardgas. Hierdoor wordt er dus echt gezorgd voor oplossingen om je verbruik in huis optimaal te verlagen.

Wanneer je voor Engie Electrabel als energieleverancier kiest, dan profiteer je van een aantal voordelen. Zo kun je bij deze leverancier terecht voor slimme producten. Hierdoor zorg je er onder andere voor dat je minder energie hoeft te verbruiken, maar je tegelijkertijd optimaal verder kunt leven. Er worden onder andere lampen en camera’s aangeboden. Zelfs voor slimme thermostaten kun je bij hen terecht. Misschien heb je gelezen over de voordelen van zelf energie opwekken. Dan is het belangrijk om te kiezen voor een leverancier die je de mogelijkheid biedt om dit te doen. Bij deze leverancier zit je zeker goed op dat gebied. Ze regelen namelijk alles van de installatie van je zonnepanelen voor je. Hierdoor ben je er zeker van dat je groene energie gebruikt én dat je energierekening omlaag gaat.

Kenmerken van de energieleverancier Engie Electrabel:

 • Je krijgt bij deze energieleverancier een unieke welkomstkorting.
 • Er worden voordelige prijzen aangeboden voor elektriciteit en aardgas.
 • Het zelf opwekken van energie door middel van zonnepanelen is mogelijk.
 • Dankzij de verschillende mogelijkheden van deze leverancier, geef je minder uit aan energie.

10. Oxxio

Als je op zoek bent naar de beste energieleverancier voor jouw behoeften, dan vergelijk je de eigenschappen van de verschillende aanbieders. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie, kies je vervolgens voor de ideale leverancier. Is het voor jou belangrijk om altijd en overal inzicht te hebben in je energieverbruik? Vind je het daarnaast belangrijk dat je gebruik maakt van 100% groene stroom? Dan is Oxxio wellicht de beste energieleverancier voor jou. Wanneer je namelijk voor hen kiest, dan maak je gebruik van de Easy app-service. Dit houdt in dat je overal en altijd inzicht hebt in je energieverbruik. Daarnaast krijg je via de app de beste service. Deze service wordt 24 uur per dag aangeboden. Je hoeft dus nergens voor te vrezen wanneer je kiest voor hun energie.

Als je kiest voor Oxxio als energieleverancier, dan krijg je een goed gevoel. Deze leverancier biedt namelijk 100% groene stroom aan. Hun stroom wordt opgewekt door Europese windmolens. Groen en goed dus! Nu is het dus tijd geworden om voor een pakket te kiezen. Bij deze leverancier is dat eenvoudig, omdat ze de verschillende pakketten naast elkaar zetten. Hierdoor kun je aan de hand van jouw behoeften kiezen voor een pakket dat goed bij je past. Er wordt behalve energie ook gas aangeboden. Wanneer je kiest voor energie en gas samen, dan kun je kiezen uit 3 pakketten. De eerste 2 pakketten bieden tegen een vast en voordelig tarief groene stroom en gas aan. Het gaat om een pakket van 1 jaar of 3 jaar. Daarnaast kun je kiezen voor een modelcontract, dat enorm veel flexibiliteit met zich meebrengt.

Kenmerken van de energieleverancier Oxxio:

 • Energie wordt tegen een lage prijs aangeboden.
 • Er zijn combinatiepakketten met stroom en gas.
 • Je kunt bij deze leverancier rekenen op groene stroom.
 • Dankzij de Easy app-service heb je altijd en overal inzicht in je energieverbruik.