Vind hier het beste boekje voor baby van 2020. Je maakt een keuze uit de top 5!

Bij het uitkiezen van een nieuw kinderboek, let je op verschillende factoren. Een van de bepalende factoren is de leeftijd van je kindje. Als je een baby in huis hebt, kies je namelijk voor andere boeken dan wanneer je naar tienerboeken zoekt. Je hoeft zelfs niet naar zulke grote leeftijdsverschillen te kijken om de verschillen tussen kinderboeken te zien. Boekjes voor kinderen onder de 1 jaar verschillen namelijk ook van boekjes voor 1-jarigen en ouder. Voor een baby koop je bijvoorbeeld stoffen boekjes. Als je kindje 1 is, dan zijn kartonnen boekjes wat meer in tel. Je kindje kan dan namelijk al een pagina omslaan. Ook herkent hij/zij eenvoudige afbeeldingen. Zoek je naar het beste boekje voor baby? Dan kun je denken aan baby’s vanaf 0 jaar tot ongeveer 2 of zelfs 3 jaar. Wij helpen je hier om het beste boekje voor baby te vinden.

Beste boekje voor baby van 2020

Doordat er enorm veel kinderboekjes zijn geschreven, kan het uitkiezen van slechts 1 exemplaar moeilijk zijn. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende materialen, onderwerpen, enzovoorts. Daarnaast zijn er ook verschillende bekende kinderboekenauteurs met elk een eigen schrijf- en illustratiestijl. Gelukkig zijn er ook andere manieren om het beste boekje voor baby te selecteren. Denk er bijvoorbeeld aan dat je ook boekjes kunt uitkiezen op basis van advies van anderen. Je hoeft hierbij niet zelf advies naar te vragen. Door te kiezen voor populaire boekjes, weet je namelijk ook dat je kind waarschijnlijk van het desbetreffend boek zal genieten. Daarom hebben we aan de hand van de meest populaire boekjes voor baby’s een top 5 lijst samengesteld. Je hoeft dus slechts 5 boeken met elkaar te vergelijken om het beste boekje voor baby uit te kiezen. Lees hieronder over de top 5!

1. Nijntje aanwijsboek

Als je naar een boek voor een ouder kind zoekt, dan kies je meestal voor boeken met een uitgebreid verhaal. Baby’s begrijpen dergelijke uitgebreide verhalen echter niet. Daarom zijn er voor hen andere soorten boeken. Denk maar aan aanwijsboekjes. Dergelijke Nijntje aanwijsboekboekjes zitten vol met leuke illustraties. Deze illustraties stimuleren de hersentjes van de baby’s. Terwijl de kinderen naar de plaatjes kijken, leggen ze verbanden. Daarnaast onthouden ze de plaatjes, zodat ze de dieren/dingen herkennen in het echte leven. Is daarom het beste boekje voor baby een aanwijsboek? Kies dan voor het boek Nijntje aanwijsboek.

Voor jouw kind is het Nijntje aanwijsboek wellicht het beste boekje voor baby. Dit komt doordat het grote hardkartonnen prentenboek vol zit met plaatjes. Zo kan je kindje er enorm van genieten wanneer je het boek met hem/haar bekijkt. Het leuke van dit boekje is bovendien dat het verschillende thema’s aanspreekt. Er staat namelijk per spread steeds een thema centraal zoals “in het verkeer” en “op de boerderij”. Je kindje komt dus meer te weten over de voorwerpen en dieren die bij deze thema’s horen. Bovendien gaat het om voorwerpen uit de dagelijkse omgeving van je kind. Alles in het boek is dus herkenbaar. Voor liefhebbers van Nijntje is dit boekje ook ideaal. De verschillende voorwerpen zijn immers neergezet in de bekende Bruna-stijl.

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

 • Deze verzorgde, aantrekkelijke uitgave is gericht op peuters vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In het boekje zijn er verschillende thema’s verwerkt waaronder in de natuur en in de dierentuin.
 • Hoewel het boekje eigenlijk voor peuters geschreven is, is het ook leuk om het met je baby te bekijken.
 • Onder aan de pagina zijn steeds de woorden van de voorwerpen of situaties genoemd, inclusief lidwoorden.
 • Dankzij de bijgevoegde lidwoorden helpt het boekje voorlezers met Nederlands als tweede taal bij het benoemen van de plaatjes.

2. Wat zit er in je buik, mama?

Je hoeft een kind niet altijd precies aan te geven wat er gaande is. Het kind weet soms niet wat er precies aan de hand is, maar wel dat er iets gaande is. Dit is vaak ook het geval wanneer je zwanger bent van je tweede kind. Als je eerste kind nog jong is, dan ziet hij/zij Wat zit er in je buik, mamadat mama’s buikje groter wordt. Het kind voelt aan dat er iets gaande is, maar weet niet precies wat. Daarom is het jouw taak als ouder om je kind voor te bereiden op de komst van een broertje/zusje. Veel ouders brengen dit nieuws door middel van een verhaalboek. Is daarom een boek over een zwangere moeder het beste boekje voor baby? Dan kies je voor het boek Wat zit er in je buik, mama?. Wij vinden dat dit boek het beste boekje voor baby is.

Met het boekje Wat zit er in je buik, mama? vertel je je kind wat er in mama’s buik groeit. Je kunt het boek echter ook voorlezen wanneer de baby al is geboren. Dan lees je het verhaal voor aan de baby en ook je ouder kindje. Zo genieten beide kinderen van het verhaal en de grappige prenten. In het boek vraagt een jongetje steeds aan zijn moeder wat er in haar buik zit. Hij heeft namelijk gezien dat mama’s buik steeds dikker wordt. Volgens mama zit daar een geweldige verrassing in. Daarom begint het jongetje te raden wat er in mama’s buik kan zitten. Steeds til je mama’s rode jurk op door middel van een flapje. Zo kom je er uiteindelijk achter wat er in mama’s buik zit.

Eigenschappen van het boek Wat zit er in je buik, mama?:

 • Lees het boekje voor aan kindertjes vanaf ongeveer 2,5 jaar.
 • Hoewel het boekje voor peuters is, genieten baby’s ook van de plaatjes.
 • In dit boek kijk je onder flappen om na te gaan wat er in mama’s buik zit.
 • De tekst is deels rijmend, waardoor jonge kinderen graag luisteren terwijl je voorleest.
 • Dit hartverwarmende prentenboek gebruiken ouders om jonge kinderen voor te bereiden op de komst van een broertje of zusje.

3. Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen

Het is goed als je je kind al op jonge leeftijd leert lezen. Zo heeft hij/zij een voorsprong op zijn/haar leeftijdsgenootjes wanneer hij/zij naar school gaat. Je kunt een kind op de klassieke manier leren lezen, door hem/haar eerst kennis te laten maken met letters. Lezen is Leuk 1 - Ik ga lezenEchter, als je je kind gewoon woordjes laat herkennen aan de hand van plaatjes, dan ben je ook goed bezig. Wil je daarom je kind een nieuwe wereld laten ontdekken door middel van een leuk boek? Dan kennen wij het beste boekje voor baby. We verwijzen hier naar het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen. Doordat het boekje je kind spelenderwijs leert lezen, is het wellicht het beste boekje voor baby.

In het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen kom je ongeveer 20 illustraties tegen. Binnen deze illustraties staan er steeds 4 tot 6 woorden. Onder de illustraties staan de woorden bovendien ook nog eens naast elkaar. Het leuke van de illustraties is dat ze personen en situaties weergeven die bij de doelgroep passen. Zo kom je in het boekje situaties tegen zoals “in de keuken”, “familie” en “jarig op school”. Zelfs als je je kindje nog niet leert lezen, geniet hij/zij van de plaatjes. Daarom is dit boek een aanrader voor ouders met piepjonge kindertjes, maar ook ouders met kinderen die net leren lezen.

Eigenschappen van het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen:

 • Het boek is van de reeks Lezen is leuk het eerste deel.
 • Elke individuele scène staat los van de andere scènes in het boek.
 • Je komt in dit boekje ruim 20 illustraties tegen, waarin er steeds 4 tot 6 woorden staan.
 • Woorden in dit boekje zijn behalve tussen de illustratie ook onder de illustraties naast elkaar gezet.
 • Hoewel het boekje gericht is op kinderen vanaf 6 jaar, kun je ook de plaatjes benoemen met jongere kinderen.
 • In het boekje worden personen en situaties, die bij de doelgroep passen, weergegeven zoals dieren, jarig op school, enzovoorts.

4. Opa en Oma Pluis

De meeste kinderen hebben een speciale band met hun grootouders. Bovendien genieten grootouders er ook van wanneer hun kleinkinderen op bezoek komen. Daarom doen ze meestal speciale dingen voor hun kleinkinderen. Van deze speciale behandeling Opa en oma Pluisgenieten kleinkinderen extra. Hierdoor willen ze vrijwel elke dag of week bij oma en opa langsgaan. Wil je jouw kind over een dergelijke lieve en hechte band vertellen? Moet het daarbij specifiek gaan om een boekje over een kleinkind en haar grootouders? Dan heb je geluk. Wij kennen namelijk het beste boekje voor baby over dit onderwerp. Het boek waar we naar verwijzen heet Opa en Oma Pluis.

Wij vinden dat het boek Opa en Oma Pluis het beste boekje voor baby is. Dit boek beschrijft namelijk een liefdevolle relatie tussen grootouders en hun kleinkind. In het boekje gaat Nijntje dikwijls op bezoek bij haar grootouders. Daarom weet ze at opa van timmeren houdt. Om Nijntje te verrassen, maakt opa zelfs een houten step voor Nijntje. Bovendien blijft oma niet achter. Zij leert Nijntje namelijk hoe ze moet breien. Om haar dank kenbaar te maken, breit Nijntje een mooie, rode omslagdoek voor haar oma. Na een leuke dag, stept Nijntje weer naar huis. Daarbij zwaaien haar grootouders haar uit.

Eigenschappen van het boek Opa en Oma Pluis:

 • Op de pagina’s links is er gezorgd voor 4 regels tekst op rijm.
 • De pagina’s rechts zijn voorzien van mooie tekeningen in de bekende Bruna-stijl.
 • Nijntje bezoekt in dit boekje haar grootouders, waar ze samen allerlei leuke dingen doen.
 • Dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar is afkomstig uit de Nijntje-boekenreeks en kan ook aan baby’s voorgelezen worden.
 • Baby’s peuters en kleuters worden aangetrokken door de versjes en tekeningen over een liefdevolle grootouder-kleinkind-relatie.

5. Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit

De meesten van ons weten niets meer over toen we nog baby’s waren. Daarom kunnen we ook niet precies aangeven hoe baby’s de wereld zien. Onderzoeken hebben echter uitgewezen dat pasgeboren baby’s de wereld anders zien dan wij. Zo zien baby’s de Baby Ziet... - Milo ziet de wereld in zwart witwereld, net als katten, in zwart-wit. Als dit het geval is, dan betekent het dat je baby middels een sterk contrast, de wereld beter ziet. Wil je daarom op een gepaste manier de hersentjes van je baby stimuleren? Dan raden we een zwart-wit boekje aan. Denk maar aan een boek zoals Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit. Voor jou is dit wellicht het beste boekje voor baby.

Wij vinden dat dit boek het beste boekje voor baby is. Met dit boekje kun je namelijk de hersenactiviteit van je baby stimuleren.  Dit komt doordat het babyboekje is uitgevoerd in zwart-wit. Hierdoor houdt het boekje de aandacht vast van heel jonge baby’s. Zij kunnen immers goed focussen op contrasten. Omdat het boekje speciaal voor baby’s is ontworpen, is er gezorgd voor geometrische patronen in de afbeeldingen. Bovendien is er gezorgd voor een klein verhaaltje over hoe kat Milo op stap gaat. Daarbij komt Milo door het bos, loopt hij door de regen en ziet hij een trein. Al deze dingen maakt je kindje door middel van de afbeeldingen ook mee.

Eigenschappen van het boek Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit:

 • Bekijk het boekje met baby’s vanaf ongeveer 3 maanden.
 • Dit boek is afkomstig uit de serie “Baby ziet…” en richt zich op pasgeboren baby’s en zeer jonge kinderen.
 • Met dit boek stimuleer je de hersenen en visuele ontwikkeling van baby’s wanneer ze naar de beelden kijken.
 • Net als katers zien pageboren baby’s de wereld in zwart-wit, dus je komt in dit boekje zwart-witte illustraties tegen.
 • Illustraties met een sterk contrast komen in het boekje voor, waardoor zelfs pasgeboren baby’s de illustraties goed kunnen zien.