Verzekeringen

Op Zoek Naar De Beste bestelautoverzekering van 2020? Vergelijk hier de goedkoopste alternatief! Voor ZZP’ers en Particulier direct afsluiten.

Als je de eigenaar bent van een bestelauto, dan kun je hier geen personenautoverzekering voor afsluiten. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt. Dit doen verzekeraars omdat je een bestelauto anders gebruikt dan een personenauto. In de meeste gevallen wordt een bestelauto gebruikt om goederen te vervoeren. Deze goederen zet je in de laadruimte van de auto. Voor het uitkiezen van de beste bestelautoverzekering, is het belangrijk om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen, kun je kijken naar de dekkingen die beschikbaar zijn, de hoogte van de premie en uiteraard de voorwaarden.

Beste bestelautoverzekering van 2020

Wij hebben hieronder een tabel voor je gemaakt met de 10 verzekeraars die superieure bestelautoverzekeringen aanbieden. Vervolgens beschrijven we elk van deze verzekeringen zodat je de beste bestelautoverzekering voor jouw behoeften kunt uitkiezen.

1. Rabobank bestelautoverzekering

Ben je op zoek naar de beste bestelautoverzekering voor jouw behoeften? Je kunt dan kiezen voor de ideale verzekering aan de hand van de voorwaarden die de verschillende verzekeraars hanteren. Aangezien een bestelauto over het algemeen wordt gebruikt voor zakelijk vervoer, wordt deze verzekering vaak als een zakelijke verzekering gezien. Dit is ook zo wanneer je kiest voor de Rabobank bestelautoverzekering. Deze verzekeraar gaat zelfs zo ver dat ze je ook de optie geven om meerdere bestelauto’s te verzekeren. Dit is over het algemeen ideaal voor bedrijven die over meerdere bestelauto’s beschikken. Wanneer je kiest voor deze verzekering, dan kun je een keuze maken uit verschillende pakketten. De pakketten brengen verschillende dekkingen met zich mee. Je kunt dus gemakkelijk een pakket kiezen aan de hand van jouw persoonlijke behoeften.

Als je voor het WA pakket van de Rabobank bestelautoverzekering kiest, dan wordt schade aan anderen en hun spullen gedekt. Over het algemeen sluit men deze verzekering af voor bestelauto’s ouder dan 10 jaar. Is je auto jonger dan 10 jaar, dan raden wij je de WA + Beperkt Casco verzekering of de WA + Volledig Casco (allrisk) verzekering aan. In het geval van de Beperkt Casco verzekering geldt er dat er behalve schade aan anderen en hun spullen ook schade aan je eigen bestelauto wordt gedekt. Let er wel op dat de schade hier niet mag zijn ontstaan door een botsing of vandalisme. Als je kiest voor de Volledig Casco verzekering, dan vergoedt de verzekeraar dezelfde zaken als bij de Beperkt Casco verzekering. Echter, hier wordt schade door botsing of vandalisme ook gedekt. De allrisk verzekering wordt meestal gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar.

Kenmerken van de Rabobank bestelautoverzekering:

 • Je kunt de premie binnen 2 minuten berekenen.
 • Bij deze verzekering heb je keuze uit 3 pakketten.
 • Verkeersrechtsbijstand is automatisch ook gedekt.
 • De verzekeraar biedt bij alle pakketten schadeverzekering voor inzittenden aan.
 • Als je voor het eerst een zakelijke autoverzekering afsluit, geeft de verzekeraar je 50% bonus-maluskorting.

2. VerzekerUzelf bestelautoverzekering

Ben je een (startende) ondernemer en heb je een bestelauto aangeschaft? Wanneer je een bestelauto hebt, dan moet je deze, net als alle andere auto’s verzekeren. Echter, voor een bestelauto sluit je een andere verzekering af dan voor andere auto’s. Ben je daarom op zoek naar de beste bestelautoverzekering voor jouw behoeften? Dan kies je voor de VerzekerUzelf bestelautoverzekering. Wij vinden dat deze verzekering de beste bestelautoverzekering voor jou is, omdat deze ideaal is voor (startende) ondernemers. Er geldt namelijk een goede dekking tegen een scherpe premie. Uiteraard sluit je een verzekering af, omdat je een dekking wil krijgen als er iets met de auto gebeurt. Dat begrijpt de verzekeraar ook. Daarom helpen zij je snel weer op weg als je bestelauto schade heeft. Je bedrijf komt zo niet stil te staan.

Wanneer je de VerzekerUzelf bestelautoverzekering afsluit, dan kun je deze binnen 5 minuten regelen. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over een stapel papierwerk, omdat het afsluiten van de verzekering online kan. Binnen de kortste keren sluit je dus de verzekering af en ga je met de auto de weg op. Bij deze verzekering heb je keuze uit 3 pakketten, namelijk Wettelijke Aansprakelijkheid, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco oftewel Allrisk. Zoals je weet, geldt er bij Allrisk verzekeringen een zeer uitgebreide dekking. Daarom bekijken we de factoren die bij deze verzekering worden gedekt. Wanneer je de Volledig Casco verzekering hebt afgesloten, dan is schade aan anderen, schade door eigen schuld, diefstal, brand, storm en aanrijding van een dier gedekt. Er zijn bovendien aanvullende dekkingen beschikbaar om het gekozen basispakket verder uit te breiden.

Kenmerken van de VerzekerUzelf bestelautoverzekering:

 • Er zijn 3 basispakketten beschikbaar.
 • Accessoires worden gratis verzekerd voor 5.000 euro.
 • De basispakketten kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.
 • Bij deze verzekering ben je niet gebonden aan een maximum aantal kilometers per jaar.
 • Voor elk jaar dat je schadevrij rijdt, krijg je extra korting op de premie, die op kan lopen tot 82%.

3. DirectVerzekerd bestelautoverzekering

Ben je op zoek naar de beste bestelautoverzekering? Is het voor jou belangrijk dat de verzekering waar je voor kiest een zeer lage premie heeft? Misschien is het voor jou ook belangrijk dat je de verzekering gemakkelijk kunt afsluiten. Als dit het geval is, dan is de DirectVerzekerd bestelautoverzekering wellicht de beste bestelautoverzekering voor jou. Wij raden deze verzekering onder andere aan vanwege de lage premie. Aangezien “laag” een relatief begrip is, drukken wij het graag voor je uit in euro’s. Bij deze verzekeraar kun je de bestelautoverzekering al vanaf 25,50 euro per maand afsluiten. Dat is toch werkelijk een lage premie? Natuurlijk hangt de premie van een aantal factoren af, maar als je hem al vanaf dit bedrag kunt afsluiten, dan heb je sowieso een goed gevoel over de premie.

Een unieke eigenschap van de DirectVerzekerd bestelautoverzekering is dat deze verzekering ideaal is voor zowel particuliere als zakelijke bestelauto’s. Ben je helemaal geprikkeld en wil je deze verzekering snel afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten wat je bij de hand moet hebben. Voor het verzekeren van de bestelauto moet je van tevoren nagaan of je de auto inclusief of exclusief BTW kunt verzekeren. Het is ook belangrijk dat je het kenteken van de bestelauto kent. Hierdoor worden veel gegevens automatisch ingevuld, waardoor je niet zelf naar de informatie hoeft te zoeken. Er wordt ook gevraagd naar de beveiligingsklasse, de dagwaarde, het aantal kilometers en het aantal schadevrije jaren. Ten slotte bepaal je welke dekkingsvorm het beste bij je past. Vervolgens kun je de verzekering zowel online als telefonisch afsluiten. Gemakkelijk toch? Sluit dus snel je verzekering af!

Kenmerken van de Directverzekerd bestelautoverzekering:

 • De verzekering kun je snel afsluiten.
 • Er geldt een lage premie vanaf 25,50 euro per maand.
 • Het afsluiten van de verzekering kan zowel online als telefonisch.
 • Deze bestelautoverzekering is ideaal voor zowel particuliere als zakelijke bestelauto’s.

4. Diks bestelautoverzekering

Ben je een ondernemer en is je bestelauto een belangrijk onderdeel van je onderneming? Dan heb je sowieso een verzekering nodig van de beste kwaliteit. Tegelijkertijd wil je natuurlijk winst maken, dus je wil niet teveel betalen voor de verzekering. Als dit de voorwaarden zijn die je hecht aan de beste bestelautoverzekering, dan hebben wij goed nieuws voor je. Wij vinden dat de Diks bestelautoverzekering de beste bestelautoverzekering voor jou is. Deze verzekeraar heeft de verzekering namelijk volledig afgestemd op ondernemers. Daarom is de verzekering van goede kwaliteit en kun je hem tegen een scherpe premie afsluiten. Omdat de behoeften van verschillende ondernemers niet altijd hetzelfde zijn, kun je bij deze verzekeraar kiezen uit verschillende basispakketten. Het gaat hier om het WA pakket, WA + beperkt casco pakket en Allrisk pakket.

Omdat de verzekeraar begrijpt dat het misschien moeilijk is om het beste pakket uit te kiezen, leggen ze je uit wanneer je voor welke verzekering kunt kiezen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe bestelauto hebt gekocht, dan kun je deze het liefst allrisk verzekeren. Deze verzekering dekt namelijk schade aan anderen en hun spullen en ook schade aan je eigen bestelauto. Dit geldt ook voor schade die is ontstaan door een aanrijding of vandalisme. De schade wordt eventueel weer verhaald op de veroorzaker of tegenpartij. Je voorkomt met de allrisk verzekering dat je bestelauto verloren gaat door een stuurfoutje. De schade wordt namelijk vergoed. Hoewel je de dekking van de basispakketten wellicht genoeg vindt, kun je ook kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hiermee breid je je basispakket van de Diks bestelautoverzekering verder uit.

Kenmerken van de Diks bestelautoverzekering:

 • Er zijn 3 basispakketten mogelijk.
 • Aanvullende verzekeringen zijn een optie.
 • Bij deze verzekeraar profiteer je van 24 uur dekking, 7 dagen per week.
 • Je krijgt snel hulp bij schade wanneer je deze bestelautoverzekering hebt afgesloten.

5. Independer bestelautoverzekering

Wanneer je op zoek gaat naar de beste bestelautoverzekering, dan zie je vaak dat er zakelijke verzekeringen worden aangeboden. Echter, het is ook mogelijk om als particulier een bestelautoverzekering af te sluiten. Uiteraard is het belangrijk om te weten hoe een verzekeraar een onderscheid maakt tussen een bestelauto voor privégebruik en een bestelauto voor zakelijk gebruik. Onder privégebruik verstaan verzekeraars dat je de auto gebruikt voor woon-werkverkeer. Zakelijk gebruik, daarentegen, houdt in dat je de auto gebruikt voor je bedrijf. Je kunt deze verzekering ook afsluiten als je een bestelauto van de zaak hebt. Of je nou een bestelauto hebt voor privé- of zakelijk gebruik, je kunt kiezen voor de Independer bestelautoverzekering. Deze verzekering is de beste bestelautoverzekering voor jou, omdat je bij de verzekeraar gewoon kunt aangeven of je de auto privé of zakelijk gebruikt. Ze gaan er niet automatisch vanuit dat de bestelauto voor zakelijk gebruik bedoeld is.

Voor het daadwerkelijk verzekeren van de bestelauto, kun je bij de Independer bestelautoverzekering kiezen voor 1 van 3 dekkingen. Er wordt hier verwezen naar de WA dekking, beperkt casco dekking en allrisk oftewel volledig casco dekking. Voor het kiezen van de ideale dekking, kun je kijken naar de leeftijd van de bestelauto. Over het algemeen wordt er voor bestelauto’s ouder dan 10 jaar gekozen voor de WA-verzekering. De beperkt casco verzekering is ideaal voor bestelauto’s met een leeftijd tussen de 6 en 10 jaar. Nieuwere bestelauto’s kun je het liefst allrisk verzekeren. Je kunt echter ook kiezen voor een ruimere dekking, omdat de dagwaarde van je bestelauto nog steeds hoog is. Als je enorm afhankelijk bent van je bestelauto, dan is het ook een goed idee om voor een ruimere dekking te kiezen.

Kenmerken van de Independer bestelautoverzekering:

 • Je kunt kiezen voor 1 van 3 basisdekkingen.
 • Zowel bestelauto’s voor privé- als zakelijk gebruik kun je verzekeren.
 • De verzekeraar geeft je de mogelijkheid om ook accessoires mee te verzekeren.
 • Bij zakelijk gebruik van je bestelauto, kun je profiteren van diverse belastingvoordelen.

6. Meeus bestelautoverzekering

Als je zoekt naar de beste bestelautoverzekering, dan zijn er bepaalde factoren die je met elkaar vergelijkt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je iemand bent die zeer voorzichtig is in het verkeer. Dan is het handig om te kiezen voor een verzekering die je hiervoor beloont. Is de ideale bestelautoverzekering voor jou dus een verzekering die je beloont voor het voorzichtig rijden? Dan raden wij de Meeus bestelautoverzekering aan. Wij vinden dat deze verzekering de beste bestelautoverzekering voor jou is, omdat je tot 80% no-claimkorting kunt krijgen. In dit geval geldt er dus dat je een beloning krijgt in de vorm van een korting voor het voorzichtig rijden. Bij deze verzekeraar geldt er bovendien een snelle schadeafhandeling en een startkorting van 55%. Alleen maar voordeel dus! Wat wel noemenswaardig is, is dat deze verzekeraar speciaal een bestelverzekering aanbiedt voor privé gebruik.

Wanneer je de Meeus bestelautoverzekering afsluit, dan heb je net zoals bij andere verzekeraars, keuze uit verschillende pakketten. Ook hier is het een feit dat de ideale dekking afhangt van verschillende factoren. De hoogte van de premie hangt ook van diverse factoren af. Echter, je hoeft je geen zorgen te maken, want ongeacht je keuzes, de premie blijft laag. We gaan niet diep in op de verschillende basispakketten die de verzekeraar aanbiedt, omdat de pakketten vrij standaard zijn. Je kunt kiezen voor de WA, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco verzekering. De WA verzekering dekt alleen schade die aan anderen is toegebracht met je bestelauto. De WA Beperkt Casco verzekering daarentegen, dekt ook schade die je niet zelf hebt veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan schade door diefstal, stormen of ruitschade. De Volledig Casco verzekering dekt behalve de bovengenoemde factoren ook schade aan je bestelauto door eigen toedoen.

Kenmerken van de Meeus bestelautoverzekering:

 • Tot 80% no-claimkorting is mogelijk.
 • Er zijn 3 basispakketten waar je uit kunt kiezen.
 • De verzekeraar geeft je een startkorting van 55%.
 • Schade wordt bij deze verzekeraar snel afgehandeld.
 • Je profiteert bij deze verzekeraar van een scherpe premie.
 • Deze verzekering is speciaal voor bestelauto’s die privé worden gebruikt.

7. Univé bestelautoverzekering

Zoek je naar de beste bestelautoverzekering voor jouw behoeften? Heb je een specifiek beeld over hoe de verzekering in elkaar moet zitten? Dan is het handig om te kiezen voor een verzekering op maat. Wij kennen een verzekering die je op maat kunt samenstellen. Hier wordt er verwezen naar de Univé bestelautoverzekering. Wij vinden deze verzekering de beste bestelautoverzekering voor jou, omdat deze een verzekering op maat is. De verzekeraar stelt je in de gelegenheid om bestelauto’s te verzekeren met een bedrijfsautoverzekering. Hierbij heb je keuze uit het WA, WA+ en Allrisk pakket. Hoewel deze verzekeringen al een goede dekking met zich meebrengen, kun je ze desgewenst verder uitbreiden. Dit doe je door aanvullende dekkingen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan de dekking voor rechtshulp, inzittenden en schade aan je lading.

Een aantrekkelijke eigenschap van de Univé bestelautoverzekering is dat als je meerdere bestelauto’s verzekert, je een fraaie korting kunt krijgen. Dit is onder andere voordelig wanneer je bestelauto’s voor je bedrijf moet verzekeren. Een verzekering sluit je waarschijnlijk af om voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden. Schade aan de bestelauto bijvoorbeeld, kan een onvoorziene omstandigheid zijn. Als je schade oploopt, is het altijd belangrijk om te proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. Vervolgens maak je foto’s van de schade. Het is ook belangrijk om de gegevens van eventuele getuigen te noteren. Daarna meld je de schade meteen bij de verzekeraar, die je tevens aanraadt om je nota’s van reparaties en offertes goed te bewaren. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je binnen de kortste keren de kosten kunt declareren.

Kenmerken van de Univé bestelautoverzekering:

 • Dit is een verzekering op maat.
 • De verzekeraar biedt 3 basisdekkingen aan.
 • Je kunt de basisdekkingen verder uitbreiden.
 • Er vindt een snelle schade-afhandeling plaats.
 • Bij deze verzekeraar kun je tot 80% no-claimkorting krijgen.

8. Centraal Beheer bestelautoverzekering

Ben je een ondernemer of zzp’er en heb je een bestelauto waar je zaken mee doet? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beste bestelautoverzekering. De auto is namelijk een belangrijk onderdeel van je werk. Als er iets met deze bestelauto gebeurt, dan kan je business gestagneerd worden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je bestelauto is beschadigd waardoor je hem niet kunt rijden. Dan kun je lastiger naar afspraken gaan, is het moeilijker om materialen te vervoeren en kun je bestellingen ook niet op tijd leveren. Ook al is de schade niet enorm groot, het is toch belangrijk om deze schade weg te werken. Echter, zelfs kleinere schade kost geld. Daarom sluit je de Centraal Beheer bestelautoverzekering af. Deze verzekering is de beste bestelautoverzekering voor jou, omdat hij speciaal is ontworpen voor bestelauto’s voor zakelijk gebruik.

Net zoals het geval is bij veel bestelautoverzekeringen, kun je ook bij de Centraal Beheer bestelautoverzekering kiezen uit 3 basisdekkingen. Het gaat hier om de WA, WA Top en Allrisk verzekering. De WA Top verzekering dekt bijna alle factoren die ook bij de Allrisk verzekering worden gedekt. Het maakt niet uit voor welke basisverzekering je kiest, want je hebt in alle drie gevallen de mogelijkheid om de dekking verder uit te breiden. De aanvullende dekkingen waar je voor kunt kiezen zijn de no-claimbeschermer, de ongevallendekking voor inzittenden, rechtsbijstandsdekking, schadedekking voor inzittenden en pechhulp. Je kunt 1 of meerdere aanvullende dekkingen afsluiten. Als je bijvoorbeeld kiest voor de pechhulp dekking, dan kun je bij pech altijd naar de verzekeraar bellen. Je krijgt dan snel hulp zodat je snel weer weg kunt rijden.

Kenmerken van de Centraal Beheer bestelautoverzekering:

 • Al je auto’s staan op 1 polis en 1 nota.
 • Bij deze verzekeraar zijn ook je privé kilometers verzekerd.
 • De verzekeraar geeft je de optie om bij de WA Top en Allrisk verzekering accessoires mee te verzekeren.
 • Je kunt kiezen uit 1 van 3 basisdekkingen en deze vervolgens uitbreiden met eventuele aanvullende dekkingen.

9. A.A.P. Verzekeringen bestelautoverzekering

Als je zoekt naar de beste bestelautoverzekering, dan is het belangrijk om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij vertellen je in dit artikel over de 10 beste bestelautoverzekeringen. Echter, als het voor jou belangrijk is om nog meer verzekeringen met elkaar te vergelijken, dan kun je wellicht kiezen voor de A.A.P. Verzekeringen bestelautoverzekering. Deze onderneming vergelijkt namelijk ook bestelautoverzekeringen met elkaar. Het vergelijken van de verzekeringen is mogelijk binnen slechts enkele minuten. Er worden bij hen namelijk premies naast elkaar gezet. Hierdoor kun je in een oogopslag de verzekeringen met elkaar vergelijken. Deze methode is effectief als de beste bestelautoverzekering voor jou de verzekering met de laagste premie is. Je let hierbij namelijk niet op andere voorwaarden en kiest alleen voor een verzekering aan de hand van de premie.

Als je kiest voor de A.A.P. Verzekeringen bestelautoverzekering, dan kun je als particulier je bestelauto op 2 manieren verzekeren. Er wordt hierbij verwezen naar een verzekering als personenauto of een verzekering als bestelauto. Ook bij deze onderneming kun je kiezen uit verschillende dekkingen, namelijk WA, WA Plus of Allrisk. Je kunt tevens kortingen krijgen die oplopen tot 34,5%. Het is namelijk mogelijk om te profiteren van een hoge collectiviteitskorting. Daarnaast kun je een extra korting krijgen tussen de 15 en 45%. Er geldt bovendien een lage premie omdat er provisie wordt ingeleverd. Voor het berekenen van de premie bij deze verzekeraar kun je het kenteken van je bestelauto invoeren. Echter, indien gewenst is het ook mogelijk om de premie te berekenen zonder kenteken. Regel dus al je zaken online en profiteer van diverse kortingen.

Kenmerken van de A.A.P. Verzekeringen bestelautoverzekering:

 • Er zijn 3 basisdekkingen mogelijk.
 • Je kunt profiteren van verschillende kortingen.
 • Bestelauto’s kunnen op 2 manieren worden verzekerd.
 • Bij deze onderneming kun je verschillende bestelautoverzekeringen met elkaar vergelijken.

10. Allianz bestelautoverzekering

Als ondernemer komt het waarschijnlijk vaker voor dat je afhankelijk bent van je auto. Wanneer je een bestelauto rijdt voor je business, dan is het dus zeer belangrijk om op zoek te gaan naar de beste bestelautoverzekering. Met een dergelijke verzekering wordt namelijk ook schade die je aan een ander hebt toegebracht gedekt. Afhankelijk van de gekozen dekking, bestaat zelfs de mogelijkheid dat schade aan je eigen bestelauto wordt gedekt. Als je graag zorgeloos wil blijven ondernemen, dan kun je kiezen voor de Allianz bestelautoverzekering. Wij vinden deze verzekering de beste bestelautoverzekering voor jou, omdat er verschillende mogelijkheden worden aangeboden op het gebied van dekkingen. Je kunt onder andere een bestelautoverzekering afsluiten als zzp’er of als mkb’er. De verzekering als mkb’er vraag je aan via een financieel adviseur.

Wanneer je de Allianz bestelautoverzekering afsluit, dan kies je eerst voor 1 van de basisverzekeringen. Je kunt kiezen voor de WA verzekering, die wettelijk verplicht is voor alle auto’s en die dekking biedt voor schade die met jouw auto is toegebracht aan anderen. Voor extra dekkingen, kun je kiezen voor de WA + Beperkt Casco verzekering. Met deze verzekering is in een aantal gevallen schade aan je eigen bestelauto ook gedekt. De laatste verzekering waar je voor kunt kiezen is de WA + Volledig Casco verzekering. Bij deze zeer uitgebreide verzekering wordt ook schade aan je eigen auto door een aanrijding vergoed. De schade wordt zelfs vergoed als de aanrijding jouw eigen schuld is. Je hebt tevens de mogelijkheid om de 3 basispakketten uit te breiden met aanvullende verzekeringen, zoals de ladingverzekering.

Kenmerken van de Allianz bestelautoverzekering:

 • Het is mogelijk om je lading mee te verzekeren.
 • Deze verzekering bestaat uit 3 basisverzekeringen.
 • Je kunt de basisdekkingen uitbreiden met aanvullende verzekeringen.
 • Als je auto na schade in reparatie is of niet meer is te repareren, dan wordt er voor vervangend vervoer gezorgd.

No Comment

Leave a reply