Je hoeft niet langer te zoeken naar het beste AVI M4 boek van 2020, want je vindt hem hier!

Hoewel alle kinderen op school leren lezen, heeft toch elk kind een ander leesniveau. Dit niveau wordt aangeduid met het AVI-niveau. Een dergelijk leesniveau heeft te maken met de vaardigheid technisch lezen. Wanneer een kind goed technisch leest, betekent het dat dit kind een tekst goed leest. Er zijn in totaal 12 AVI-niveaus. Eigenlijk komt dit neer op twee niveaus per jaar. Het eerste niveau verwijst naar halverwege het leerjaar en het tweede niveau verwijst naar het einde van het leerjaar. Leest jouw kind momenteel op het AVI M4 leesniveau, dan is het handig om boeken van dit niveau te kopen. Dit leesniveau verwijst naar medio groep 4. Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij helpen je namelijk om het beste AVI M4 boek voor jouw kind te vinden.

Beste AVI M4 boek van 2020

Een boek kiezen op basis van het AVI-niveau is handig. Je weet namelijk dat je kind dit boek goed kan lezen. Echter, het AVI-niveau is niet de enige bepalende factor. Kinderen hebben namelijk allemaal hun eigen interesses. Daarom is het handig als je meerdere boeken van dit niveau met elkaar vergelijkt. Zo kies je voor een boek van het desbetreffende leesniveau, maar ook een onderwerp dat bij je kind past. Om je op weg te helpen, zijn wij nagegaan welke AVI M4 boeken momenteel populair zijn. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. De boeken in deze reeks zijn allemaal interessant. Alleen is het ene boek misschien leuker voor een bepaald kind dan voor een ander kind. Jij bepaalt dus welk boek het beste AVI M4 boek voor jouw kind is. Aarzel niet, vergelijk de boeken met elkaar en kies jouw beste AVI M4 boek uit!

1. Pas op, opa!

Veel kinderen willen continu iets leuks doen. Daarom zoeken ze op momenten waarop ze zich vervelen naar een leuke bezigheid. Een dergelijke bezigheid is echter niet altijd ideaal. Zo vinden kinderen het bijvoorbeeld leuk om op Pas op, opa!een warme dag met water te spelen. Als je echter het hele huis nat maakt, dan ben je niet op een ideale manier bezig. Ook hebben kinderen vaak een beeld over andere kinderen of volwassenen. Dit beeld is niet altijd correct, omdat personen je kunnen verrassen met hun gedrag. Wil je je kind over deze zaken leren? Dan kennen we het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Dit boek heet Pas op, opa!. Wij vinden dat het boek het beste AVI M4 boek is over het uiterlijk en gedrag van anderen.

In het boek Pas op, opa! zijn Mila en Tom nieuw in de buurt. Echter, ze vervelen zich op een middag en gaan daarom belletje trekken. Ze sluipen op een bepaald moment naar huisnummer 10. Daar schrikken ze zich een hoedje wanneer een woest uitziende opa de deur opendoet. Deze opa heeft een ruige baard en raar haar. Wanneer mama meer gat werken, krijgt het tweetal een nieuwe oppas. Ja, je hebt het goed geraden. De man van nummer 10 is hun nieuwe oppas. Uiteindelijk blijkt echter dat deze man geen stijve, stramme opa is. Hij is namelijk een vlotte oudere man met een bovengemiddelde portie levenslust, humor en lenigheid.

Eigenschappen van het boek Pas op, opa!:

 • Je leest in dit boek over een buurman die niet geliefd is bij de buurtkinderen.
 • De illustraties in kleur, met verschillende afmetingen vullen de leuke tekst goed aan.
 • Wanneer Mila en Tom’s moeder meer gaat werken, wordt juist de vervelende, enge buurman hun nieuwe oppas.
 • Kinderen leren uit dit boek dat ze geen vooroordelen moeten hebben, want de opa blijkt anders te zijn dan verwacht.
 • Enkele drielettergrepige woorden zijn verdeeld middels één lettergreepstreep om het leesproces te vergemakkelijken.
 • Het boek met fris en uitdagend leesmateriaal dat het leesproces stimuleert is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

2. Dolfje Weerwolfje – Rekenspelletjes 7+

Niet elk kind houdt van lezen. Daarom zijn leesboeken niet ideaal voor elk kind. Toch is het belangrijk dat je je kind laat oefenen met lezen. Dit kun je doen door te kiezen voor leuke doe-boekjes. Dergelijke boekjes ziet een kind als Dolfje Weerwolfje - Rekenspelletjes 7+een spel. In deze boekjes zijn er namelijk leuke opdrachten opgenomen. Soms bevatten de boekjes ook verschillende korte verhaaltjes. Je kind oefent dus met lezen terwijl hij/zij zich vermaakt. Klinkt een dergelijk doe-boekje uit de reeks Dolfje Weerwolfje als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Kies dan voor het boek Dolfje Weerwolfje – Rekenspelletjes 7+. Voor kinderen die van rekenen houden, maar minder van lezen is dit het beste AVI M4 boek.

In het boek kom je allerlei hersenkrakers bezig. Als je kind het dus leuk vindt om problemen op te lossen, zal hij/zij vast wel van het boek genieten. Eigenlijk kun je dit boekje zien als een doe-blok. Het boek bevat namelijk diverse gezellige, uitdagende rekenpuzzels. De pret eindigt niet daar. Je komt in het boek namelijk ook raadsels en spelletjes tegen. Samen met Dolfje lost je kind al deze puzzels op. Klinkt dit niet als een leuke bezigheid, waarbij je kind het lezen ook oefent? Dolfje Weerwolfje – Rekenspelletjes 7+ staat hierdoor garant voor urenlang puzzelplezier. Aarzel niet en schaf dit boek snel aan!

Eigenschappen van het boek Dolfje Weerwolfje – Rekenspelletjes 7+:

 • Dit boek uit de reeks Dolfje Weerwolfje is geen alledaags leesboek.
 • Het gaat hier om een doe-blok, dat gericht is op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Door dit boekje wordt je kind urenlang aangenaam en educatief beziggehouden.
 • Kinderen worden in dit boek uitgedaagd om samen met Dolfje gezellige, uitdagende rekenpuzzels, raadsels en spelletjes op te lossen.

3. Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus)

Volwassenen vinden het niet prettig als hun kinderen onhandelbaar zijn. Gelukkig zijn veel kinderen niet al te moeilijk. Je hoeft vele kinderen slechts te waarschuwen en af en toe te straffen zodat ze zich beter gedragen. Toch Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus)zijn er ook onhandelbare kinderen, waar andere kinderen bang voor zijn. Soms laten deze kinderen hun ware aard aan iedereen zien. Dan springen hun ouders in en gedragen ze zich beter. Andere kinderen zijn echter beter in het verbergen van hun ware aard. Daarom denken volwassenen dat deze kinderen poeslief zijn. Echter, andere kinderen die hen kennen denken daar anders over. Klinkt een boek over een dergelijke situatie als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus) aan.

Zoals je waarschijnlijk al verwachtte, gaat het boek over 2 onhandelbare kinderen. De kinderen zijn een tweeling en terroriseren andere kinderen uit de buurt. Echter, wanneer er volwassenen in de buurt zijn, lijken de kinderen op engeltjes. Gelukkig worden Ellie en Nellie door een list ontmaskerd. Dit is niet het einde van het avontuur. De tweeling probeert namelijk wraak te nemen op enkele kinderen. Gelukkig lukt hun listig plannetje niet helemaal. Hierna worden ze redelijk lief. Alleen krijgen ze nu de schuld van activiteiten van iemand anders die de buurt terroriseert. Hierna verhuist de tweeling naar Spanje. Er wordt een buurtfeest georganiseerd die Ellie en Nellie alsnog proberen te saboteren. Dit spannende boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind!

Eigenschappen van het boek Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus):

 • Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar genieten van de 4 verhalen in deze bundel.
 • Er is gezorgd voor speelse, zwart-witillustraties die uitstekend bij de tekst passen.
 • In deze omnibus ligt de focus op een tweeling die de kinderen uit de buurt terroriseert.
 • Als er volwassenen in de buurt zijn, doen Ellie en Nellie poeslief, maar ze worden op den duur ontmaskerd.
 • De verhalen over de tweeling zitten vol humor, zijn goed gestructureerd en de personages komen goed uit de verf.
 • Je komt in de omnibus 4 verschillende verhalen tegen over erge Ellie en nare Nellie, die eerder afzonderlijk zijn verschenen.

4. Het grote AVI doeboek deel 4

Het tweede boek dat we in deze reeks hebben beschreven is een doe-boek. Een dergelijk boek is net als een speelboek. Hierdoor vermaken kinderen zich ermee en merken ze niet dat ze oefenen met lezen. Er zijn verschillendeHet grote AVI doeboek deel 4 soorten doe-boeken in de omloop. Sommige van deze boeken zijn gericht op andere schoolvakken. Je kunt echter ook kiezen voor een boek met taalspelletjes. Denk je dat zo’n boek met taalspelletjes bij je kind past? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek Het grote AVI doeboek deel 4. Met dit boek oefent je kind spelenderwijs met het leren lezen. Daarom is het boek wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind.

Met het boek Het grote AVI doeboek deel 4 kun je rekenen op urenlang vermaak. Het vrolijke doe-boek kan namelijk overal gebruikt worden. Zo kan je kind hem gebruiken om zichzelf bezig te houden tijdens een lange rit in de auto. Zelfs op het strand komt het boek goed van pas. Als je kind zich verveelt tijdens een regenachtig weekend, komt het boek ook goed van pas. In het boek zijn er namelijk verschillende AVI-verhalen van topschrijvers zoals Janneke Schotveld en Jacques Vriens. Als je kind geen zin meer heeft in verhaaltjes, kan hij/zij zich vermaken met de vele taalspelletjes. Desgewenst bladert hij/zij ook door naar een van de moppenpagina’s. Saaie momenten behoren dus tot het verleden.

Eigenschappen van het boek Het grote AVI doeboek deel 4:

 • Je kunt kinderen vanaf ongeveer 6 jaar aangenaam bezighouden met dit boek.
 • In het boek kom je werk tegen van zeer bekende kinderboekenauteurs en -illustratoren.
 • Het boek bestaat uit een luchtige mix van verhalen, moppen, taalspelletjes en zelfs taalpuzzeltjes.
 • Kinderen blijven dankzij dit boek tijdens vakanties en weekenden spelenderwijs op AVI-niveau of ze groeien door.

5. De Effies – De effies willen winnen!

Ouders die hun kinderen aangenaam bezig willen houden, laten hen soms sporten. Nadat je kind steeds beter wordt, geniet hij/zij ook steeds meer van de desbetreffende sport. Denk er maar aan hoe trots je kind is wanneer hij/zij voor De Effies - De effies willen winnen!het eerst een wedstrijd wint. Ook bij minder competitieve sporten en bezigheden zijn er trotse momenten. Een eerste optreden met een instrument zorgt bijvoorbeeld ook voor een heerlijk gevoel. Is jouw kind de volgende topvoetballer? Dan houdt het kind wellicht ook van boekjes over voetbal. Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek over deze leuke sport? Kies dan voor het boek De Effies – De effies willen winnen!. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor voetballiefhebbers. Het boek gaat namelijk over de favoriete sport van deze kinderen.

We moeten verklappen dat het hier niet om een alledaags verhaalboek gaat. Het boek is namelijk een bundeling van 3 verhalen. Elk van deze verhalen gaat over De Effies. Gelukkig zijn alle drie verhalen in het boek spannend. Zo kom je de verhalen “Een super doelpunt”, “Een spannend toernooi” en “Kanjers op het veld” tegen. In deze verhalen speelt Bas bij de Effies en wordt pupil van de week. Hij wil later een professionele voetballer worden. Ook geniet hij van het samenspelen met zijn vrienden. Bas wil net zo goed spelen als zijn held. Wanneer hij deze held ontmoet, voelt hij zich geweldig. Voor een nog leukere leeservaring is er in dit boek gezorgd voor realistische illustraties.

Eigenschappen van het boek De Effies – De effies willen winnen!:

 • Dit boek bevat 3 verhalen over voetbal, die allemaal spannend zijn.
 • Om precies te zijn, is het boek een bundeling van drie verhalen uit de voetbalserie De Effies.
 • De tekst in het boek is eenvoudig en lees soepel, mede doordat het beschikt over vele dialogen.
 • Kinderen die van voetbal houden, genieten met volle teugen van deze verhalen voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Er is gezorgd voor vele kleurrijke, realistische illustraties, die ervoor zorgen dat de situaties en sfeer goed weergegeven worden.