Producten

Springen op de Berg Champion 380? Lees de review!

Trampolines zijn leuker dan vrijwel elk ander speelgoed. Niet alleen kinderen genieten van trampolines, maar ook de ouders. Bovendien houden ze kleintjes fit, energiek en moe. Wanneer de kleintjes de hele dag hebben gesprongen en moe zijn kunnen ze lekker gaan slapen. Ben jij ook op zoek naar een trampoline met uitstekende springcomfort, optimale veiligheid en duurzaamheid? De Berg Champion 380 trampoline staat garant voor vele jaren plezier. Lees deze review voordat je een trampoline koopt voor jezelf of je kinderen.

Berg Champion 380 Review

Berg is één van Europa’s grootste producenten van trampolines met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van een uitgebreid assortiment goed ontworpen trampolines. Berg trampolines hebben te maken met je springbehoeften, bieden actieve speeltijd en garanderen jarenlang probleemloos genot. De Berg Champion 380 is een trampoline met de beste combinatie van kwaliteit en prijs. Het is een weersbestendige en duurzame trampoline die het hele jaar door buiten kan blijven. De Berg Champion trampoline voldoet aan de strenge kwaliteits- en veiligheidseisen van Berg. De randafdekking is niet alleen extra breed, maar ook extra dik. Dit geeft meer bescherming. De veren zijn bevestigd aan de springmat door driehoekige haken. Het frame is aan de binnen- en buitenkant gegalvaniseerd om het roestvrij te maken. Hierdoor kun je de trampoline gerust in de tuin laten. Er zijn 112 TwinSpring veren met een lengte van 19 cm in deze trampoline bevestigd. Hiermee kan de energie van het springen stapsgewijs worden opgebouwd, zodat de landingskracht op het lichaam zachter zijn. Dit betekent dat je hoger, comfortabeler en veiliger kunt springen. De trampoline heeft een diameter van 380 cm en een springoppervlak van 304 cm. Deze trampoline is op poten, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Het maximale belastbaar gewicht is 110 kg.

Voordelen van de Berg Champion 380

  1. Airflow springmat

Misschien weet je het niet, maar de luchtstroom is een heel belangrijk element voor het trampoline-systeem. Zonder de juiste luchtstroming kan het terugstromen aanzienlijk worden verminderd. Meer luchtstroom zorgt voor betere spring ervaring. De Berg Champion 380 cm heeft een Airflow springmat die 50% meer lucht doorlaat dan reguliere springmatten. Dit betekent dat er tijdens het springen minder weerstand is waardoor je hoger springt.

 2. TwinSpring goudenveren

De gouden TwinSpring veren zorgen voor een zachte landing en een super hoge sprong. In de trampoline zitten en 112 veren met een lengte van 19 cm elk. De veren zijn in de trampoline diagonaal geplaatst en hebben ook een extra zinklaag. De veren zullen ook niet snel verroesten. Je springt dus niet alleen hoger, maar je hebt ook een trampoline die je lang kunt gebruiken.

 3. Trampolinerand van Closed-cell foam

De trampolinerand heeft een breedte van 38 cm en is gevuld met Closed-cell foam. Closed-cell foam absorbeert water en behoudt tegelijkertijd de stevigheid.

 4. Roestvrije trampoline

Het frame is zowel aan de binnen- als buitenkant gegalvaniseerd. Dit betekent dat de trampoline roestvrij is. Je kan de trampoline gerust in de tuin laten. Het frame is gemaakt van metaal en heeft ook een extra zwarte poedercoating. Hierdoor ben je verzekerd dat de trampoline roestvrij is.

 5. Gemakkelijk te verplaatsen

De trampoline heeft een gewicht van 83 kg, een hoogte van 90 cm en een diameter van 380 cm. Het is een trampoline op poten, dus je kunt de trampoline gemakkelijk verplaatsen.

Nadelen van de Berg Champion 380

  1. Niet goedkoop

De Berg Champion 380 is zeker niet de goedkoopste. Maar het is wel de prijs waard. De trampoline is roestvrij, dankzij het gegalvaniseerde frame. Een trampoline is een eenmalige investering. Je kunt beter een goede trampoline al bij de eerste keer kopen, dan later een goedkope herstellen. Een trampoline herstellen zal je ook enkele euro’s extra kosten. Neem de tijd om er goed over na te denken.

 2. Geen veiligheidsnet en trapje meegeleverd

Voor Berg is veiligheid zeer belangrijk. Maar deze trampoline wordt geleverd zonder veiligheidsnet en trap. Een veiligheidsnet kost tussen de 200 en 300 euro’s. Dat vind ik wel duur. Maar als je je kind laat spelen op de trampoline wil je dat ze veilig zijn. Een veiligheidsnet erbij kopen zou dus geen probleem moeten zijn. Het is voor de veiligheid van het kind en jezelf. Er wordt ook geen trapje meegeleverd. Ik heb grote kinderen dus een trapje vind ik niet nodig. Maar voor de kinderen die nog geen één meter zijn, is het wel lastig. Je zult ze dus elke keer moeten helpen om op de trampoline te komen.

Conclusie van deze Berg Champion 380 review

De Berg Champion 380 is een trampoline met de beste combinatie van kwaliteit en prijs. Het is weersbestendig en duurzaam. De trampoline kan het hele jaar door buiten blijven. De TwinSpring veren zorgen voor extra springgenot. Het gegalvaniseerd frame met extra poedercoating beschermt jouw trampoline tegen de zon en regen. Het enige dat je moet kopen is een veiligheidsnet. Je hoeft niet speciaal een Berg veiligheidsnet te kopen. Een goedkopere veiligheidsnet is ook mogelijk. Mijn kinderen en ik genieten van onze trampoline. Het wordt tijd dat je ook je eigen Berg Champion 380 trampoline aanschaft.

No Comment

Leave a reply