AutoverzekeringVerzekeringen

Sluit vandaag nog gemakkelijk en voordelig je ANWB autoverzekering af!

Moet jouw auto binnenkort verzekerd worden? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een verzekering die goed bij je past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de ANWB autoverzekering. Deze verzekering kun je gemakkelijk afsluiten. Er zijn bovendien verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen om er zeker van te zijn dat de nodige dekking is gegarandeerd. Nadat je de verzekering hebt afgesloten, ben je op elk moment van de dag verzekerd van hulp. Wie wil er nou niet zo goed verzekerd zijn?

De verschillende mogelijkheden van de ANWB autoverzekering

Als je kiest voor de ANWB autoverzekering dan heb je keuze tussen 2 typen verzekeringen, namelijk de reguliere autoverzekering en de autoverzekering genaamd “veilig rijden”. De verzekeringstypen hebben dezelfde basis, maar verschillen op het gebied van een korting. Wanneer je namelijk de “veilig rijden verzekering” hebt afgesloten, dan krijg je extra korting als je een veilige rijstijl hebt. Dit is een extra korting boven op e no-claim korting. Op alle andere vlakken zijn de 2 verzekeringen gelijk. Je krijgt namelijk bij beide varianten een no-claim korting, speciale ledenkorting en ook dezelfde dekking. Misschien vraag je je af hoe er precies wordt nagegaan of je werkelijk veilig rijdt wanneer je de “veilig rijden autoverzekering” hebt gesloten. Er wordt bij deze verzekering een connected stick in je auto geplaatst, waarmee de verzekeraar bijhoudt hoe veilig je rijdt. Je krijgt zelfs tips voor het verbeteren van je rijstijl.

Je hebt bij ANWB keuze hebt uit 2 verschillende soorten autoverzekeringen. Deze verzekeringen kun je aan de hand van de gewenste dekking bovendien verder personaliseren. Je hebt namelijk in beide gevallen keuze uit een WA, WA+ Beperkt Casco en WA+ Volledig Casco verzekering. Als je voor 1 van de 2 laatste opties kiest, dan krijg je zelfs een jaar lang tot 20% extra korting. De Volledig Casco verzekering biedt de meeste dekking. Door voor deze verzekering te kiezen, kies je namelijk voor een allrisk autoverzekering. Deze ANWB autoverzekering uit het veilig rijden pakket biedt namelijk dekking bij schade aan anderen, diefstal, schade aan je eigen auto, aanrijding van een dier en ruitschade. Daarnaast geldt er een aanschafwaardegarantie. Je krijgt tevens feedback op je rijstijl en krijgt als veilige rijder een extra korting tot 30%. Als je minder ervaren bent met rijden, dan is de allrisk verzekering zeker een aanrader.

Voordelen van de ANWB autoverzekering

Elke verzekering brengt een aantal voordelen met zich mee. Deze voordelen kunnen bijdragen aan je keuze. Daarom vertellen we je ook over de voordelen die gepaard gaan met de ANWB autoverzekering:

 • Altijd beschermd
  Je hebt het misschien al eens meegemaakt dat je ’s nachts op straat rijdt en onverwachts gebeurt er iets met je auto. Als je zelf niet zoveel verstand hebt van auto’s dan kun je in een dergelijke situatie wellicht in paniek raken. Om te voorkomen dat je radeloos wordt wanneer je auto een probleem heeft, maak je gebruik van de ANWB alarmcentrale. Deze centrale is op elk moment van de dag en elke dag van de week bereikbaar. Je kunt elke dag, het hele jaar door rekenen op hulp van de ANWB. Het enige wat je hoeft te doen als je in nood zit, is de ANWB alarmcentrale bellen. Zij zorgen er dan voor dat alles geregeld wordt.
 • Gratis vervangende auto
  Misschien ben je ooit betrokken geweest in een aanrijding. Het kan ons allemaal overkomen en het hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. Als je auto echter stuk is en gerepareerd moet worden, dan zit je zonder vervoer. Dit probleem behoort tot het verleden wanneer je auto is verzekerd bij ANWB. Als je eigen auto namelijk wordt gerepareerd bij 1 van de schadeherstellers van deze verzekeraar, dan krijg je gratis een vervangende auto van hen. Deze auto heb je tot je beschikking zo lang je eigen auto niet is gerepareerd.
 • Speciale verzekering voor veilige rijders
  Ben je er zeker van dat je een veilige rijder bent? Dan kun je kiezen voor de speciale verzekering voor veilige rijders. Je rijstijl wordt dan gemeten. Als blijkt dat je een goede rijstijl hebt, dan krijg je een extra korting op je premie. Deze extra korting kan oplopen tot 30%.

Aanvullende dekkingen van de ANWB autoverzekering

Door de ANWB autoverzekering af te sluiten, ben je er zeker van dat je auto goed is verzekerd. Deze verzekering biedt veel dekkingen. Als je echter nog meer zekerheid wil hebben, dan kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Deze dekkingen gelden naast de basisdekking. Breid je autoverzekering uit met een van de volgende aantrekkelijke aanvullende dekkingen:

 • Zekerheid voor inzittenden
  Deze aanvullende dekking spreekt voor zich. Je bent als bestuurder zelf ook verzekerd als er een ongeluk door jouw schuld gebeurt. Heb je andere passagiers in de auto? Dan zijn ook zij verzekerd. Deze verzekeraar vergoedt bovendien ook een bedrag van 10.000 euro na een ongeval wanneer een inzittende overlijdt.
 • Verkeersrechtsbijstand
  Het kan voorkomen dat jij of je gezinsleden juridische problemen krijgen die zijn ontstaan in het verkeer. Als je wil dat de juridische bijstand hiervan ook is gedekt, dan kun je kiezen voor de “verkeersrechtsbijstand” dekking van ANWB. Als je “Wegenwacht Compleet Europa” hebt, dan ben je al verzekerd voor verkeersrechtsbijstand binnen Europa.
 • 3 jaar aanschafwaardegarantie
  Wanneer je kiest voor de WA+ Volledig Casco verzekering, dan is je auto voor een jaar gedekt tegen diefstal of total loss. Echter, met de “3 jaar aanschafwaardegarantie” dekking verleng je de periode van 1 tot 3 jaar.
 • Vervangend vervoer Europa
  Met deze aanvullende dekking zorg je ervoor dat je vervangend vervoer krijgt als je auto in het buitenland wordt gestolen of als hij voor schadereparatie in het buitenland in een garage staat. Als je de autoverzekering van ANWB afsluit, dan krijg je in Nederland tot 30 dagen automatisch vervangend vervoer.
 • Accessoiredekking
  Met deze aanvullende dekking dan is de standaard dekking uitgebreid van 2.500 naar 5.000 euro. Hier zijn dus auto-onderdelen die niet in de fabriek zijn aangebracht gedekt. Denk bijvoorbeeld aan navigatie- of autosystemen, een trekhaak of lichtmetalen velgen.

Stel zelf je ANWB autoverzekering samen

Je bent nu op de hoogte van de opties die je hebt bij het afsluiten van de ANWB autoverzekering. Kies de verzekeringssoort die het beste bij je past uit, selecteer vervolgens een pakket en kies daarna voor aanvullende dekkingen. Door je auto bij deze verzekeraar te verzekeren, ben je zeker van dekkingen en hulp in nood.

No Comment

Leave a reply